Халфът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне е доволен, че съотборникът му Ерлинг Халанд отново е показал головия си нюх при равенството 1:1 с Байерн Мюнхен на реванша от четвъртфиналите в Шампионска лига.

Халанд вкара 48-ия си гол за сезона след пас на Де Бройне, преди Йозуа Кимих да възстанови равенството от дузпа.

"Познавайки го, той няма да бъде доволен от пропускането на дузпата. Но когато получи нов шанс през втората част, не сбърка. Той имаше тази възможност, завърши я с класа и ни помага да постигаме успехи", каза Де Бройне, цитиран от ДПА.

"Аз не съм човек, който търси отмъщение. Това, което се случи миналата година, се случи. Играхме наистина добре в двата мача и последните пет минути промениха хода. Трябва да го приемеш и да продължиш напред. Случи се и това не означава, че не играхме добре през по-голямата част от двата мача. Футболът е свързан с детайли, които решават двубоите", коментира Де Бройне.

"Графикът е такъв, какъвто е. Много е трудно за нас, но е привилегия да играем във всички тези полуфинали. Много хора искат да бъдат на нашето място. Гордеем се с постигнатото", каза още Де Бройне.