Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне остана привидно спокоен въпреки тежката загуба с 0:4 от шампиона Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

„Дюшекчиите“ не оказаха почти никаква съпротива на европейския клубен шампион, но аржентинският специалист посочи, че е видял и добри неща в представянето на своите футболисти.

Getty Images/Gulliver
28 снимки

„Байерн е изключително силен съперник, който се възползва от положенията си. Ние пропуснахме нашите и бяхме наказани. Можем да си извлечем много поуки от този мач. Показахме и добри неща, но се видяха и слабости, които трябва да коригираме", сподели Симеоне.

„Обстоятелствата са такива, че мачовете следват един след друг през няколко дни и трябва да се адаптираме. Жоао Феликс игра добре и затова не го смених. Байерн много добре контраатакуваше, след като успяваше да отнеме топката. Ние пък не взимахме най-точните решения, когато бяхме близо до тяхната врата", продължи треньорът на мадридчани.

„Не мога да не похваля Ектор Ерера, Стефан Савич и Маркос Йоренте. Те играха много добре. Дали Ла Лига е надценена? Оставям на вас да отговорите на този въпрос. Севиля спечели Лига Европа, преди това Реал Мадрид взе трофея в Шампионската лига в три поредни години. В един момент е нормално други отбори да се настанят на върха", заяви още Симеоне.