Челси се изправя днес срещу отбора на Динамо Загреб в хърватската столица. Мачът e днес с начален час 19:45 и може да го наблюдавате пряко в ефира на MAX Sport 3.

Тимът на Томас Тухел ще търси трите точки още в първата си среща, тъй като се намира в група с трудни съперници като Милан и Залцбург. Челси успя да стигне до много трудна победа през изминалия уикенд в лондонското дерби с Уест Хем след гол в късните минути, дело на Кай Хаверц. Лондончани не успяват да убедят от началото на сезона, като имат само две победи от последните си пет мача. За Челси в срещата няма да вземат участие Ковачич и Канте, които лекуват различни контузии, а се очаква Тиаго Силва да получи почивка.

Динамо Загреб ще разчитат на своята домакинска публика за тежкия мач с Челси и ще се уповават на една от знаменитите си победи в европейските клубни турнири – срещу Тотнъм в Лига Европа през сезон 20/21 с резултат 3:0. За треньора Анте Чачич няма да са на разположение Шутало, Менало и Дилавер. Впечатляващото е, че Динамо нямат загуба пред собствена публика във всички турнири от 9-ти декември 2021 г., когато губят от Риека с 0:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ДИНАМО ЗАГРЕБ: Ливакович – Мохарами, Адеми, Иванушец, Петкович, С. Ристовски, Любичич, Мишич, Шутало, Перич, Оршич

ЧЕЛСИ: Кепа – Ковачич, Обамеянг, Стърлинг, Маунт, Чилуел, Джеймс, Кулибали, Аспиликуета, Хавертц, Фофана