Загубата на Ювентус от Атлетико Мадрид с 0:2 в първи осминафинален мач от Шампионската лига моментално оказа отражение върху цената на свободно търгуващите се акции в италианския колос. Тяхната стойност се понижила с повече от 10 процента заради негативния резултат на „Уанда Метрополитано”.

Юве ще има нужда от истински подвиг на 12 март срещу „дюшекчиите”, които  взеха доста солидна преднина от 2 чисти гола. В сряда вечер Юве приключи деня на „Борса Италиана” – единствената в Италия борса за ценни книжа – при курс от 1,45 евро за акция. Тази сутрин един дял се търгуваше срещу 1,29 евро, т.е. има спад от 10,01 процента.

Цените на акциите претърпяха сходен срив и през октомври, когато за първи път света научи за евентуалната вероятност звездата на отбора Кристиано Роналдо да се окаже обвиняем по дело за изнасилване.

Специализирането издание „Калчо е Финанца” докладва, че „старата госпожа” ще загуби „най-малко 10,5 милиона евро” само на борсата, ако не успее да достигне до 1/4-финалите в Шампионската лига.