Бившият собственик на Тотнъм – Алан Шугър реши да покачи залозите в часовете преди финала в Шампионската лига между „шпорите” и Ливърпул. Бизнесменът заяви, че никога не би привлякъл при лондончани звездата на „червените” Мохамед Салах, когото определи като „безполезен”.

72-годишният Шугър беше собственик на Тотнъм в периода 1991-2001, като остана съдружник в клуба чак до 2007. Тогава той продаде оставащия си дял за сумата от 25 милиона паунда. Той беше потърсен от „Скай Спортс” ден преди решителния мач, за да изкаже своята гледна точка.

Участието му, както се и очакваше, беше белязано от ярки изказвания. Най-забележително дойде при разиграването на хипотетичния сценарий, при който той би могъл да привлече някой от играчите на Ливърпул в своя тим. Шугър беше категоричен, че не иска никой от „червените”, а за да потвърди тезата си, той окачестви Мохамед Салах като безполезен, визирайки участието му с Египет на отминалото Световно първенство.

Очевидно Шугър опита да направи паралел с представянето на Англия по време на Мондиал 2018, когато „трите лъва” завършиха 4-и, а една важна част от гръбнака на онзи тим беше изградена от футболисти на Тотнъм. В същото време Египет с Мо Салах не прескочи груповата фаза, макар че нападателят игра само един мач заради тежката травма в миналогодишния финал на Шампионската лига.

Още по темата:

Почетино: Решението за Кейн ще бъде трудно

УЕФА предупреди феновете за куп фалшиви билети преди финала в ШЛ

Купонът в Мадрид започна, фенове на Ливърпул и Тотнъм куфеят заедно

Клоп: Знам състава за финала, но първо Поч да каже неговия

Звезда на Тотнъм моли играчи на Ливърпул за билети