Някои бивши играчи и треньори на Ливърпул и Реал Мадрид говореха за атмосферата на "Анфийлд" преди ключовия двубой между двата отбора от осминафиналите в Шампионската лига. Много от испанските медии предупреждават, че независимо от слабата форма на мърсисайдци, мадричани ги очаква много труден мач в Англия.

Уелсецът Джон Бенджамин Тошак, който е бивш треньор на Реал Мадрид каза, че когато Ливърпул атакува към противоположната врата на Коп, митичните трибуни н стадиона, той забелязал, че именно това място е ключово, а отборът на "мърсисайдци" черпи енергия от там.

Фернандо Мориентес също заемаше от 2005 г. до 2006 г. тази позиция на нападател, която предизвиква лудост по трибуните на "Анфийлд". Бившият футболист припомня, че с атмосферата на този стадион "ако си англичанин, ефектът е по-голям, но за испански футболист, който пристига там, е зрелище заради атмосферата, която се създава, особено в Шампионската лига".

От жизнения си опит Мориентес обяснява, че "също допринася това, че това е град, в който семействата живеят по специален начин в деня на мача. Винаги казвам на приятелите си, че ако не са гледали мач в Англия, трябва да отидат на "Анфийлд" първо.

Рафа Бенитес беше треньор на Ливърпул в периода 2004-2010 г. Специалистът уверява, "да, може да се каже, че атмосферата на "Анфийлд" е най-добрата, която съм изпитвал на стадион, въпреки че съм имал късмета да видя и тези в Неапол, или Нюкасъл. Бих подчертал и като съперници тези, които видях в Селтик, Борусия Дортмунд или Бешикташ".

Алберто Морено, който футболист на Виляреал, бе в Ливърпул между 2014 и 2019 г, сподели: "Много е трудно да се опише какво е чувството да си на "Анфийлд". Наслаждавал съм се на футбола на най-добрите стадиони в света и бих ви казал, че е нещо уникално. Атмосферата, която заобикаля мача, е различна от всички тях. Това са много неща, как звучат феновете, историята, която You'll never walk alone има, страстта, която всеки човек на трибуните влага в нея".