Байерн Мюнхен буквално изнесе футболна лекция на една от приятните изненади в тазгодишното издание на Шампионската лига - РБ Залцбург, победавайки с внушителното 7:1 в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига. Роберт Левандовски откри още в 11-ата минута от дузпа. Полякът отново отбеляза от 11 метра в 21-ата минута. Хеттрикът на Лева беше оформен само две минути по-късно. Гнабри вкара четвърти в 31-а минута. Мюлер продължи разгрома в 54-а минута с пето попадение. Почетното попадение за гостите беше вкарано от Кяергаард в 70-ата минута. Мюлер обаче добави нов гол в 83-а минута. Сане беше последният, който да вкара - в 87-ата минута. 

37 снимки

След само минута игра домакините показаха, че са готови да започнат много бързо. След многоходова атака Левандовски беше изведен на стрелкова позиция, но Филип Кьон спаси. Само 30 секунди по-късно гостите можеше да са напред, ако Серж Гнабри не беше направил решителен шпагат току шреди Капалдо да стреля. 

В 11-ата минута обаче домакините получиха нов голям шанс да вкарат. Левандовски беше съборен в наказателното поле, а това не остави избор на съдията, освен да отсъди дузпа. Полякът беше хладнокръвен и не остави шанс на Кьон за 1:0. 

В 14-а минута гостите отново можеше да се сърдят само на себе си за пропуска. След грешка на Павар Сийвалд се оказа очи в очи с Нойер, но ударът му беше избит с лекота от германския национал в ъглов удар. 

В 20-а минута Вьобер повтори грешката си, след като събори Левандовски на границата на наказателното поле. След проверка на ВАР се оказа, че нарушението е в рамките на наказателното поле, а полякът отново не сбърка за 2:0. Само две минути по-късно стрелецът се възползва от нова грешка в защитата на Залцбург, за да вкара за 3:0. 

Нови 8 минути по-късно Серж Гнабри също се разписа след поредната грешка в отбраната на Залцбург. В 37-а минута Левандовски отново можеше да вкара, но този път не нацели вратата на Кьон от около 15 метра. Темпото постепенно намаля и Карим Адейеми стреля точно, но слабо към вратата на Байерн в последните секунди на първата част. 

В началото на второто полувреме събитията не се промениха много. В 54-а минута Томас Мюлер се присъедини към голмайсторите, след като завърши със страхотен удар поредната многоходова атака на "червените".

Все пак, австрийците не си тръгнаха със съвсем празни ръце от Мюнхен. В 70-а минута Мауриц Кяергаард успя да завърши по превъзходен начин хубава контраатака на РБ, за да направи резултата 1:5.  

Темпото на мача напълно замря след това попадение, но остана време за черешката на тортата за Байерн. В 83-та минута Лерой Сане намери Мюлер на точката на дузпата пред вратата на Залцбург, а германецът не сбърка, за да направи резултата 6:1. Сане оформи крайното 7:1 три минути преди края на 90-те минути. 

Байерн Мюнхен - РБ Залцбург 7:1

1:0 - Роберт Левандовски (11)

2:0 - Роберт Левандовски (21)

3:0 - Роберт Левандовски (23)

4:0 - Серж Гнабри (31)

5:0 - Томас Мюлер (54)

5:1 - Мауритц Кяергаард (70)

6:1 - Томас Мюлер (83)

7:1 - Лерой Сане (87)

Ето и съставите на двата тима:

Байерн Мюнхен: Нойер, Павар, Зюле, Кимих, Ернандес, Мисуала, Мюлер, Сане, Гнабри, Коман, Левандовски;

РБ Залцбург: Кьон, Кристенсен, Вьобер, Соле, Улмер, Капалдо, Сийвалд, Камара, Аарънсън, Адаму, Адейеми;