Бенфика победи Брюж като гост с 2:0 в първи мач от 1/8 на Шампионската лига. Головете за португалския гранд бяха дело на Жоао Марио и Давид Нерес. Бенфика бе по-добрият отбор в мача, като успя да създаде множество голови положения и постигна комфортен аванс преди реванша в Португалия.

Първото по-сериозно положение бе за домакините от Белгия, след като Таджън Бюканън бе на чиста позиция и стреля от близко разстояние, но вратарят на Бенфика реагира прекрасно и отрази. В 26-а минута Антонио Силва отправи удар с глава от наказателното поле, но той премина малко над напречната греда.

23 снимки

По-малко от пет минути след това Рафа Силва от Бенфика овладя точно подаване в пеналтерията и нанесе удар, който разтресе лявата греда. Същият футболист отново можеше да отбележи, след като малко след това нахлу в наказателното поле и опита да преодолее Симон Миньоле с премерен удар в долния десен ъгъл, но вратарят се справи, спасявайки умело.

В 45-а минута Денис Одой откри резултата за Брюж, но попадението бе отменено поради засада. Второто полувреме започна ударно, след като секунди след началото Гонзало Рамош пое топката от свободен удар и без забавяне прати удар отблизо, който премина до десния страничен стълб. В 50-а минута Джак Хендри препъна съперников играч и съдията даде сигнал за нарушение. Жоао Марио се нагърби с изпълнението, като не даде шанс на вратаря и с малко късмет реализира, след като топката се отби от напречната греда и влетя в мрежата на Миньоле - 1:0 за Бенфика.

Брюж Бенфика Шампионска лига статистика

източник: Sofascore

Темпото в мача намаля, а Бенфика предпочиташе да не допуска грешки и да се фокусира върху правилното разиграване на топката. В 88-а минута Давид Нерес се възползва от огромна грешка на защитата на Брюж, която го остави на чиста позиция, а атакуващият футболист запази спокойствие и търкули топката в мрежата отблизо - 2:0 за Бенфика.

Във втората минута на добавеното време Гонсало Гедеш овладя точен пас на ръба на пеналтерията, а нападателят шутира инстинктивно към вратата, но топката премина на сантиметри встрани от дясната греда. Това бе и последната голова ситуация в мача, който бе спечелен с 2:0 от Бенфика.