Мнозина специалисти отдаваха успеха на Зинедин Зидан в Реал Мадрид на факта, че е успявал да създаде особена близка връзка с всеки един от играчите. Е, изглежда с един от тях не е бил чак толкова близък и това се разкри осем месец, след като френският магьосник напусна поста си. 

Всъщност, рекордната покупка в историята на "белите" Гарет Бейл е човекът, който не е бил в близки отношения със Зизу Самият уелсец разкри, че не си е говорил с него от финала на Шампионската лига през май миналата година, няколко дни след който напусна. Други играчи от състава на мадридчани вече обявиха, че поддържат и в момента добри контакти с бившия си треньор, но явно не и Бейл. 

В този мач бързоногият островитянин беше оставен на пейката, но се появи впоследствие и вкара страхотни попадения в мрежата на Ливърпул. Веднага след края на двубоя той изрази огорчението си, че е бил резерва и беше готов да напусне, но това стори Зидан и остана в тима. 

"Той не дойде да ми каже нещо след финала. Дори още не сме си говорили от преди началото на този мач досега. Да, не бяхме приятели, но имахме добра професионална връзка, нищо повече", заяви Бейл и се върна на огорчението си около финала. 

"Наистина бях много объркан и нещастен, че не започнах като титуляр в този мач. Преди него показах много добра форма, вкарах пет гола в последните си четири мача от първенството. Заслужавах да започна от първата минута. Но когато излязох на терена, не смятах да се доказвам на никого. Това беше финал, а на финал просто искаш да играеш", заяви още уелският футболист.