Аталанта срази Байер Леверкузен с 3:2 в първия двубой между двата тима от осминафиналите в Лига Европа. Двата тима направиха страхотен мач на "Гевис Стейдиъм" в Бергамо, като домакините могат сериозно да съжаляват, че не взеха далеч по-комфортна преднина.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Байер започна много по-добре мача и закономерно поведе в резултата. В 11-ата минута след многоходова комбинация Флориан Вирц подаде за Арангис, който с прецизен удар насочи топката във вратата на бергамаските за 0:1.

Аталанта обаче успя да се окопити в средата на първата част и направи светкавичен обрат в рамките на две минути. В 23-ата минута Малиновски направи двойно с Муриел и излезе на чиста позиция, от която без проблем реализира за 1:1. 120 секунди по-късно двамата размениха роли и този път украинецът изведе Муриел, а колумбиецът с диагонален шут по земя вкара за 2:1.

В 49-ата минута домакините вкараха и трети гол. Муриел получи на границата на наказателното поле, обърна се добре и стреля във вратата на „аспирините“ за 3:1.

Тимът от Леверкузен обаче се добра до втори гол, с който остави интрига и за реванша. В 63-ата минута Диаби овладя една топка пред наказателното поле, залъга противник и с шут по земя вкара за крайното 3:2.

До края на срещата "нерадзурите" изпуснаха няколко добри положения, като по този начин оставиха реванша отворен.