"Това е красотата на футбола. Никога не знаеш" - това заяви мениджърът на Арсенал Арсен Венгер преди предстоящия тази вечер реванш между неговия отбор и Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

Във футбола действително сме ставали свидетели на всякакви чудеса, но надали са много тези, които вярват, че "артилеристите" имат силите да стигнат до чудото след загубата с 1:5 в първия мач в Мюнхен.

Историята дава малка надежда за чудо на Арсенал срещу Байерн

На "Алианц Арена" Арсенал просто бе пометен от баварското чудо, а предвид формата на тима в последните седмици много специалисти смятат, че може да се стигне до ново унижение за лондончани.

Венгер и Арсенал излизат на гордост и чест срещу Байерн

През уикенда отборът на Венгер допусна ново крушение след 1:3 от Ливърпул в дербито. В същото време Байерн навлезе във впечатляваща форма и в последните си три мача е с голова разлика 14:0 след победи с 8:0 над Хамбургер ШФ и по 3:0 срещу Шалке и Кьолн.

В последните години Байерн се превърна в истински кошмар за Арсенал в Шампионската лига като в последните години отстраниха "топчиите" на два пъти в тази фаза. Освен това Арсенал неизменно отпада на осминафиналната фаза от сезон 2009/10 насам.

Байерн сипа още на Арсенал: Същото пак и догодина?!

"Единственото предимство на нашата ситуация е, че нямаме избор. Трябва да атакуваме и да опитаме да вкараме голове. Играли сме четири пъти срещу Байерн, които винаги са били най-добрият или вторият най-добър отбор в Европа, така че е много трудно. Искаме да си дадем шансове, атакувайки. Независимо какво се случи, трябва да дадем най-доброто от себе си за 90 минути и да запазим честта си", заяви Венгер.

Венгер: Още не съм решил за договора, играчите не могат да ме махнат

"Имаме предимство. Играчите са фокусирани", сподели пък колегата му Карло Анчелоти. "Те знаят, че началото на мача ще е трудно, но не трябва да го мислим прекалено много. Просто просто да мислим какво ще правим на терена. Физическият аспект е много добър в момента. Има истинска енергия в отбора и поведението, и професионализмът на играчите е добър. Искаме да изиграем добър мач, да използваме нашия стил, нашата идентичност и нашето качество, за да победим."

Анчелоти: Симпатизирам на Венгер

Арсенал ще трябва да се справя без болния Месут Йозил. За Байерн капитанът Филип Лам е наказан, а вратарят Мануел Нойер може да получи почивка заради лека травма.

След боя от Байерн: Феновете на Арсенал не искат да гледат реванша

Предполагаеми състави:

Арсенал: Оспина; Бейерин, Мустафи, Кошчиелни, Монреал; Коклен, Джака; Окслейд-Чембърлейн, Иуоби, Уолкът; Санчес
Аут: Йозил, Елнени, Касорла, Мертезакер

Байерн: Улрайх; Рафиня, Мартинес, Алаба, Бернат; Кимих, Тиаго, Мюлер; Коста, Робен, Левандовски