Организацията на финалния мач от Шампионската лига по футбол между испанския Реал и английския Ливърпул беше пълен провал. Това мнение изрази защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън, цитиран от Би Би си.

БГНЕС
45 снимки

Реал Мадрид спечели трофея след победа с 1:0 във финала. Началото на мача беше отложено с 37 минути поради съображения за сигурност.

Според Робъртсън той е дал билет на свой приятел, който обаче не е допуснат на стадиона.

"На приятеля ми казаха, че билетът е фалшив, но ви уверявам, че не е", каза Робъртсън. "Това е пълен провал."

"Хората просто се паникьосваха. Недопустимо е да се използва сълзотворен газ срещу феновете", каза играчът. 

"В резултат на това тази вечер беше ужасна за нашите фенове и техните семейства. Те чакаха различен финален мач, Шампионската лига трябва да бъде празник, но това не се случи. Не беше планирано мачът да се проведе тук и съм сигурен, че разследването ще даде оценка на подготовката за мача", каза Робъртсън.

Финалът на Шампионската лига трябваше да се проведе в Санкт Петербург, но на 25 февруари УЕФА премести двубоя в Париж заради ситуацията в Украйна.

Относно поражението във финала Робъртсън каза: "Съсипани сме. Това се случва, когато стигнете до финала и не спечелите. Честно казано, можехме да играем малко по-добре, особено през второто полувреме. Не започнахме много добре, те влязоха по-добре в мача. Реал има много опитен отбор, знаят как да печелят финали и го показаха".