Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри бе разочарован след елиминацията от Реал Мадрид на четвъртфиналите в Шампионската лига. Специалистът заяви, че е тежко за „бианконерите“, особено при все дузпата, която бе отсъдена срещу тях в края на реванша на „Сантиаго Бернабеу“ (3:1).

Именно 11-метрвовият наказателен удар бе преломният миг за италианския гранд. До тогава „Старата госпожа“ водеше с 3:0 след голове на Марио Манджукич, който бе точен на два пъти, и Блес Матюиди и почти докосваше продълженията.

Кристиано Роналдо бе точен от 11-те метра и така прати действащия европейски клубен шампион на полуфиналите. От първия мач Реал имаше аванс от 3:0.

Супер драма: Реал потрепери, полемична дузпа спаси "балета" срещу Юве

Роналдо за дузпата: Не разбирам защо протестират

„Направихме страхотен двубой. Трябва да поздравим момчетата. Първата ни среща бе добра. Допуснахме обаче бързи два гола и след това задната ножица на Роналдо. Но не стояхме зле, затова и имахме надежди за реванша. Заслужавахме да стигнем до продължения. Но и да се оплакваме, няма да послужи за нищо“, започна Алегри.

„Не можем да направим нищо за дузпата. Реферът повярва, че има такава и я свири. Това е“, коментира още италианският спец.

„ВАР не съществува и загубихме. Винаги съм казвал, че е важно да има видеоарбитраж, но тук не съществува“.

Що се касае до спречкването със Серхио Рамос в тунела, Алегри обясни: „Казах му, че не е чиста дузпа. А червения картон на Буфон, не го разбирам. Тежко е като ти свирят такъв 11-метров наказателен удар“.