Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо коментира, че недоумява защо са били протестите за дузпата, която бе отсъдена в полза на Кралския клуб по време на реванша срещу Ювентус (1:3) от четвъртфиналите на Шампионската лига. Именно след нейната реализация от страна на португалеца, „белите“ ликуваха на „Сантаиго Бернабеу“ и се класираха напред в турнира.

От първия двубой в Торино, Реал имаше аванс от 3:0. При общ резултат 4:3 момчетата на Зинедин Зидан гледат към следващия етап.

Супер драма: Реал потрепери, полемична дузпа спаси "балета" срещу Юве

„Изстрадахме успеха. Ще ни послужи да се поучим. Този двубой ни бе като лекция. Във футбола нищо не се дава даром. Трябва да се бориш до финала. Реал можеше да вкара още голове, но Юве и Буфон се бранеха добре. Ние сме справедливият победител“, започна Роналдо, цитиран от Marca.

Запитан за дузпата, която породи полемики по терена от страна на италианците, Роналдо обясни: „Не разбирам защо протестират. Лукас бе бутнат отзад. Ако това не се бе случило, щеше да вкара гол“.

„Когато застанах зад топката пулсът ми се ускори, но след това се успокоих и това бе решително“, коментира за финал Роналдо.