Аякс удари Борусия Дортмунд като гост с 3:1 в мач от Група „С“ на Шампионската лига. Четвъртата поредна победа осигури на нидерландския тим класиране за 1/8-финалите в турнира. 
 
Домакините останаха с 10 души още в 29-ата минута след червен картон на Матс Хумелс за грубо нарушение в центъра на терена. Въпреки това немският тим поведе с гол от дузпа чрез Марко Ройс в 37-ата минута. Аякс стигна до пълен обрат след почивката с попадения на Душан Тадич (72), Себастиен Алер (83) и Дейви Клаасен (90+3).  
 
Борусия стартира силно и още в първите минути пропуски направиха Матс Хумелс и Джуд Белингам. Аякс отговори с опасен удар на Душан Тадич в 34-ата минута, който бе спасен от Кобел.
В 39-ата минута дортмундци получиха дузпа след намесата на ВАР. Белингам бе фаулиран в наказателното поле на Аякс и първоначално реферът подмина ситуацията, но след като преразгледа ситуацията, посочи бялата точка. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Марко Ройс, който с удар в долния десен ъгъл на Пасвеер преодоля стража – 1:0. 
 
Численото неравенство си каза думата и се стигна до три гола на гостите в последните 20-ина минути. Техни автори бяха Душан Тадич, Себастиен и Дейви Клаасен.
 
В другата среща от групата Спортинг Лисабон разгроми Бешикташ с 4:0. Два гола вкара Педро Гонсалвеш (31-дузпа, 38), разписаха се още Паулиньо (41) и Сарабия (56). Победата запази шансовете на португалците за излизане от групата. Спортинг и Борусия имат по 6 точки в актива си, Бешикташ е без спечелна точки.