Класическите грандове на европейския футбол Реал и Байерн имат пред себе си 90 дълги минути, преди да достигнат до последната и най-важна спирка от пътя си в Шампионската лига – финалът в Киев.  А защо дори не 120 и дузпи?

Двата отбора излизат тази вечер от 21:45 на „Бернабеу” в полуфинала-реванш, който ще започне от 2:1 за актуалния еврошампион Реал – резултат, постигнат миналата седмица в Мюнхен.

Този аванс изглежда дава предимство за Реал, но това може да е измамно усещане.

Бившият капитан на баварците Лотар Матеус бе казал пред  Bild: „Не познавам друг стадион в света, на който 90-те минути за гостуващия тим да изглеждат толкова дълги.”

Хайнкес предупреди рефера Чакър: Да не повлияе на крайния изход

Това е така, но странното е, че този сезон 90-те минути на мадридския стадион изглеждат дълги дори за неговия собственик Реал. „Белия балет” не е победил там нито един от първите шест в класирането на испанското първенство /загуби от Барселона, Виляреал и Бетис, равенства с Валенсия и Атлетико М/. Към това трябва да прибавим липсата на победа у дома за Реал и в домакинствата срещу Тотнъм и Ювентус в Шампионската лига.

Миналата година, горе-долу по това време, след същия резултат 2:1 в полза на Реал в първия четвъртфинал се стигна до продължения на „Бернабеу”, в които все пак испанците стигнаха до победата с 4:2.

Реал - Байерн

източник: Gulliver/GettyImages

Серхио Рамос: Когато пристигнах в Реал, отпаднахме още на осминафинал

Така че, нищо не се знае и тази вечер...А да не забравяме и прословутото качество на германците, в частност на Байерн, че те никога не се отказват до последно, в колкото и губеща позиция да изглеждат.

В редиците на баварците няма да бъдат „счупилите се”  в първия двубой Робен и Боатенг. Затова пък се отваря място за Алаба, който превъзхожда Рафиня отляво, както и за Тиаго в средата на терена.

От състава на Реал също има отсъстващи – Иско и Карвахал се контузиха в Мюнхен и не успяха да се възстановят.  Асенсио и Лукас Васкес ще се появят вместо тях. А и да не забравяме фактора „Кристиано Роналдо” в полза на Реал.

Сигурно е, че в Мадрид ще бъде интересно, а мача ще проследите заедно с Gong.bg.