Живко Миланов е на път за втори пореден сезон и общо трети в кариерата си да играе в групите на Шампионска лига. В първи мач от плейофите в турнира АПОЕЛ Никозия с Миланов в редиците си победи Славия Прага с 2:0 и по този начин е много близо до големия успех.

Българският краен защитник бе 90 минути на терена и помогна затова неговият тим да запази мрежата си суха.

АПОЕЛ откри резултата още във 2-ата минута, когато Лоренцо Ебечилио центрира от корнер, а Игор де Камарго бе най-съобразителен в наказателното поле и отблизо вкара за 1:0.

В 10-ата минута авансът на кипърците бе удвоен чрез опитния нападател Ефстатиос Алонефтис, който получи добър пас след грешна в отбраната на съперника и от границата на наказателното полепрехвърли вратаря на гостите Ян Ластувка по изключително красив начин.

До края на полувремето Михал Фридрих и Де Камарго пропуснаха за двата отбора, а през второто полувреме домакините пропуснаха няколко възможности да увеличат още аванса си и съвсем да решат изхода на двубоя. Йозеф Хусбауер изпусна две изгодни положения, а в 77-ата минута Стяуа можеше да върне едно попадение чрез Мурис Месанович, който с изстрел от границата на наказателното поле нацели десния страничен стълб.

Така авансът от два чисти гола дава солидно предимство на Миланов и компания преди реванша, който е на 23 август /сряда/.