Защитникът на Рома Костас Манолас изрази недоволството си от съдийството в мача-реванш срещу Порто от 1/8-финалите в Шампионската лига. „Римските вълци” отпаднаха от надпреварата след 3:1 на „Ещадио До Драгао”.

Срещата влезе в продължения (при 2:1) и три минути преди техния край, Алекс Телеш разпечата за трети път вратата на Робин Олсен от 11-метров наказателен удар и прати „драконите” напред. Дузпата бе потвърдена след дълго преразглеждане на системата ВАР от страна на Джунейт Чакър. Малко след това Патрик Шик бе препънат в наказателното поле на домакините, но тогава реферът не пожела да разгледа повторение на ситуацията. 

„Направихме всичко по силите си, играхме добре, но пропуснахме две-три ситуации, за да направим резултата 2:2. Срещу нас отсъдиха дузпа, но не назначиха 11-метров удар, а съдията дори не поиска да се обърне към ВАР. Според мен това е срамно. Не бива да се изхвърля отбор по този начин”, категоричен беше бранителят.

„Съдията ни каза, че асистентите му на ВАР системата са му казали, че няма нищо, но имаше ясен контакт, можете да го видите. Не разбирам”, допълни Костас Манолас.

„През миналия сезон не ни дадоха две дузпи в мача с Ливърпул, и ни се извиниха след това. Но сега има ВАР, трябваше да отиде да види повторението. Няма извинения за това”, завърши Манолас.