Борусия Дортмунд спечели първа победа в Група F на Шампионската лига. Немският тим удари с 2:0 като гост Славия Прага. И двете попадения отбеляза 20-годишният мароканец Ашраф Хакими (35, 89), който е собственост на Реал Мадрид и играе под наем в Борусия.
 
"Жълто-черните" имат вече четири точки, след като в първия кръг направиха 0:0 с Барселона. Славия има актив от една точка, която спечели в гостуването на Интер.
 
Гостите от Борусия започнаха по-активно, но най-чистата голова възможност бе за Славия в 21-вата минута. Масопуст бе изведен очи в очи с Бюрки, но стражът на гостите спаси. Малко след това Бюрки отрази коварен удар от фаул на Станчу. 
 
Въпреки равностойната игра първи до попадение стигнаха гостите. В 35-ата минута отличен пробив на Хакими завърши с гол във вратата на парижани.  В началото на второто полувреме Санчо пропусна сложи точка на спора,  след като бе изведен сам срещу Коларж, но си поведе силно топката и стражът улови. Няколко минути след това и Текъл имаше добра възможност да изравни, но неговият удар премина встрани от вратата.
 
Славия бе по-активният отбор и през второто полувреме, но трудно стигаше до чисти положения. Минута преди края Борусия вкара и втори гол чрез Хакими, който този път проби отляво и стреля между краката на Коларж за 0:2.