Старши треньорът на Сасуоло Роберто Де Зерби вярва, че тимът му  има всичко необходимо, за да следва модела на Аталанта и да се изгради успешен европейски клуб. Клубът от Бергамо стигна до четвъртфиналите на Шампионската лига в първото си участие, като елиминира Валенсия с 8:4 общ резултат и са на път да финишират отново в четворката на Серия А.

„Аталанта изпълни шедьовър, като подобри отбора и манталитета си. Заслугата е на Джан Пиеро Гасперин “, заяви Де Зерби пред „Sky Sport Italia“.

„Сасуоло разполага с всичко необходимо, за да следва стъпките им. Ясно е, че това не е подвиг, но по отношение на икономическата сила, инфраструктурата и фокуса, бихме могли да го направим", продължи той.

Де Зерби говори и как футболистите на клуба поддържат форма по време на карантината.

„Ние говорим всеки ден и гарантираме, че играчите тренират. По-трудно е за някои, например за чуждестранните играчи, чиито семейства са в чужбина, така че ние се грижим за тях. От първостепенно значение е да не поставяме личните си интереси на първо място, а вместо това да се съсредоточим върху това, което е добре за страната, дори ако това означава да правим лишения. Аз живея близо до болницата, така че виждам колко трагична е ситуацията", сподели Де Зерби.

Серия А и европейският футбол са спрени в момента заради пандемията от коронавирус.