Реал Мадрид спечели изключително важни три точки, след успех с 1:0 над Пари Сен Жермен в дербито на Група А, и на четвъртия кръг в Шампионската лига.

Победата остави Реал еднолично на върха в класирането с 10 точки, ПСЖ е със седем, а Шахтьор излезе трети, след победата си с 4:0 над Малмьо. Двата тима са с по три точки.

Така вече и математически, Реал вече е в следващия кръг, каквото и да се случи до края.

В следващия кръг, ПСЖ гостува на Малмьо, а Реал – на Шахтьор.

Въпреки че бе гост, Пари Сен Жермен стартира по-активно на „Сантяго Бернабеу“, и имаше първите възможности в мача.

В 10-та минута играта бе спряна за кратко, след тежък сблъсък между Иско и Орие, при което се изля доста кръв, от разбитата глава на първия. В крайна сметка обаче и двамата продължиха играта.

Контузия само след четвърт час игра получи Марко Верати, и Адриан Рабио го замени в 17-та минута.

В 21-та минута Блейз Матюиди отправи първи по-сериозен удар към Кейлор Навас, но стражът нямаше проблеми. Минутка по-късно Златан Ибрахимович бе оставен съвсем сам в наказателното поле, нагласи се и шутира технично, но топката прелетя покрай далечната греда.

Роналдо опита коронен номер от пряк свободен удар, топката се отклони в главата на Златан, но не изненада вратаря на гостите. Самият Ибрахимович се опита също от статично положение да покоси Навас, но не намери целта.

Принудителна смяна направи и Реал Мадрид, като Марсело отстъпи мястото си на Начо в 32-та минута.

Най-шокиращо, именно Начо откри резултата, след като Тони Кроос шутира, топката се отби в Тиаго Силва, а защитникът на Реал отляво по атаката с нещо средно между центриране и удар намери далечния ъгъл на Трап.

Рабио нацели греда за ПСЖ минута по-късно, но късметът остана с Реал Мадрид. Парижани натиснаха сериозно след получаването на гола, и в 44-та минута имаха нова страхотна възможност, която Навас изчисти от голлинията, но и Кавани бе в положение на засада.

В добавеното време на редовните 45 от първото полувреме и двата отбора пропуснаха златни възможности – удар на Иско бе спасен от Трап, а Кавани не успя да прехвърли добре Навас, и Варан изчисти пред голлинията.

През второто полувреме темпото сериозно спадна, и в първите 15 минути нямаше нито една голова възможност.

Чак в 73-та минута Иско остана непокрит в пеналта, получи топката след отлично центриране отдясно, и шутира мощно, но не успя да преодолее Трап.

В минутите около 80-та Реал леко опита да натисне Пари Сен Жермен, а свежите сили на Матео Ковачич и Лукас Васкес помогнаха за това.

В 89-та минута Анхел Ди Мария пропусна златен шанс да изравни за ПСЖ, но от пряк свободен удар бе спрян от гредата. Това бе и всичко в двубоя, и парижани си тръгнаха с празни ръце от Мадрид.

В другия мач от групата, Шахтьор не остави съмнение в превъзходството си, и се наложи с 4:0 над Малмьо.

Шахтьор откри резултата в 29-та минута, след страхотно центриране отдясно на Асеведо, и точен удар с глава Олександър Гладки.

Още във втората минута след почивката Дарио Сърна покачи на 2:0 от дузпа, отсъдена за фаул на Йошимар Йотун в наказателното поле.

В 56-та минута и Едуардо се разписа, с глава, за да оформи 3:0.

Алекс Тейшейра направи 4:0 в 72-та минута, след нова мощна атака отдясно на Шахтьор, първият удар бе отразен, но след това Тейшейра бе на точното място да засече.