Реал Мадрид започна по най-драматичния начин защитата на 11-ата си титла в Шампионската лига. Отборът на Зинедин Зидан победи гостуващия Спортинг Лисабон в интригуващ сблъсък на „Сантяго Бернабеу“. Домакините се наложиха с 2:1, но въпреки това не убедиха феновете си с играта, която предложиха.

Бившия тим на Кристиано Роналдо имаше преднина в резултата до 89-ата минута, когато Реал изравни с гол именно на Роналдо. Дълбоко в продължението на срещата, в в 94-ата минута – Алваро Мората откри головата си сметка за „белия балет“ с изключително важен и запомнящ се гол.

Първата опасност в мача бе създадена от гостите, които още във втората минута бяха много близо до откриване на резултата. Бруно Сезар овладя топката пред наказателното поле и стреля силно, но топката премина покрай десния страничен стълб.

Домакините се опитаха да отговорят, но трудно стигаха до чисти опасности пред португалската врата. Каземиро пробва единствения опасен удар, който обаче не доведе до нищо опасно за Руи Патрисио.

В първите 20 минути на „Сантяго Бернабеу“, футболистите на Спортинг определено изненадаха своя опонент, атакувайки масирано и печелейки почти всяка спорна топка в центъра на терена.

Звездата на „белия балет“ Кристиано Роналдо напомни за себе си едва в 27-ата минута, когато се опита да изненада Патрисио с удар от около 30 метра, но неуспешно.

Футболистите на Зинедин Зидан продължиха да изпитват сериозни трудности в организирането на атаки, които да затруднят португалския страж. Домакините предимно разчитаха на статични положения, но без особен успех.

Няколко минути преди края на първата част отново Роналдо пробва късмета си с изстрел от пряк свободен удар, но би над вратата.

Другата суперзвезда на „кралете“ Гарет Бейл получи травма в бедрото, но въпреки това остана на терена и доигра първата част.

Драмата обаче предстоеше след почивката. Гостите от Спортинг, които през първата част имаха по-чистите голови положение, все пак успяха да разпечатат вратата на мадридчани в 48-ата минута.

След колективна грешка в обраната на Реал, Модрич сбърка фатално и изведе Бруно Сезар, който с прекрасен удар по диагонала прати топката в далечния ъгъл на вратата за 1:0.

Въпреки студения душ за домакините, възпитаниците на Зидан продължиха да действат твърде припряно. Едва в заключителните минути на двубоя „белите“ упражниха натиск, който доведе до града от страна на Роналдо и отменен гол заради засада. Дани Карвахал също имаше два уникални шанса, но късметът му изневери.

Развързката в мача буквално дойде в последните секунди. В 89-ата минута Кристиано Роналдо отбеляза брилянтно попадение от пряк свободен удар. Португалецът стреля изключително прецизно в горния ляв ъгъл на врата и въпреки че Патрисио успя да докосне топката, тя пресече голлинията.

Очаквано Роналдо не изрази бурно радостта си срещу бившия си клуб, като единствено вдигна двете си ръце.

Главният рефер на срещата назначи четири минутно продължение, а точно когато то изтичаше, Алваро Мората взе нещата в свои ръце. След прекрасно центриране от левия фланг при последната атака в мача, Мората бе на правилното място и с глава хвърли в екстаз хилядите фенове по трибуните на „Бернабеу“.