Немският РБ Лайпциг стисна за гушата от самото начало Монако на „Луи II“ в Княжеството и го прати в бездната с 4:1.

Разенбалшпорт изхвърли отвсякъде в евротурнирите френския шампион, който няма шанс да продължи дори в Лига Европа напролет със своите едва 2 точки. Източногерманците обаче се захапаха с Порто, с по 7 точки, за второто място в група G. Но Порто има предимство от преките двубои с РБ Лайпциг 3:1 и 2:3. А в последния кръг приема аутсайдера Монако, докато Лайпциг е домакин на класиралия се Порто /с 11 т./.

Бешикташ на осминафинал в ШЛ, Порто ще чака

Мачът започна катастрофално за монегаските, които само за 9 минути инкасираха два гола.

Най-напред в 6-ата минута Джемерсон се опита да пресече центрирана на първа греда топка, но я изпрати неволно в собствената си врата за 0:1.

Само три минути по-късно Тимо Вернер изпревари Камил Грик в наказателното поле на домакините и изпрати топката неспасяемо във вратата на Монако а 0:2.

Събитията продължиха да се развиват ужасно за Монако и прекрасно за Лайпциг. Стигна се и до дузпа в полза на гостите след нарушение на Фалкао срещу Орбан. И от бялата точка Тимо Вернер вкара втория си гол в мача – 0:3 в 31-ата минута.

Вернер продължи да тормози отбраната на монегаските и да гони своя хеттрик. Размина се с него в 39-ата минута.

А Монако показа признаци на живот и намали на 1:3. Вкара го след центриране от фаул Фалкао, точен с глава в 43-ата минута.

Твърде кратка радост за френския шампион. В 45-ата минута Кейта смълча и без това тихите местни фенове. И запяха с пълна сила хилядата германци по трибуните – 1:4.

Второто полувреме на практика се доиграваше, макар че германците имаха възможността да добавят и пети гол в актива си чрез Брума в 81-ата минута.

Но и 4:1 на чужд терен бе достатъчно убедителна победа за РБ Лайпциг.