От вечерта 4 юни 2017 година футболната история бе пренаписана. Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за дванадесети път, а един човек изигра ключова роля за грандиозния успех. Кристиано Роналдо - охулван, жестоко критикуван от свои и чужди, силно мразен от едни и същински Бог в съзнанието на други, португалецът счупи всички рекорди на стадиона в Кардиф срещу Ювентус.

НеРеално! Роналдо и Реал нямат лимит

Несъмнено португалецът е сред най-великите играчи в момента. След многото коментари за представянето му, след задълбочените анализи и многото извадени статистки, че не прави най-силния си сезон, четирикратният носител на „Златната топка“ изчака чинно своя момент, за да отговори по възможно най-авторитетния начин. И сега думите на критиците му останаха сякаш във въздуха.

„Отговорих на критиците си на терена. Сега трябва да замълчат“, заяви Кристиано Роналдо след като вдигна купата с големите уши. Нападателят вкара два гола за успеха с 4:1 над Ювентус, а след това медиите буквално бяха наводнени с информация за рекордите, които е поставил.

Португалецът отбеляза гол номер 500 за Кралския клуб в европейските клубни турнири (по-рано той стана автор и на попадение номер 400), превърна се в първия футболист бележил в три финала на Шампионската лига, стана и вторият играч, след с Кларънс Зеедорф, който успява да спечели най-престижната надпревара на Стария континент четири пъти с поне два различни отбора (Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид), бе избран за най-значим футболист на финала в Кардиф и се превърна в най-ефективния голмайстор на турнира на богатите за шести път.

Постиженията на Кристиано Роналдо са наистина извънземни. За своите 32 години той продължава да играе по зашеметяващ начин и да е най-решителният състезател на „белия балет“. Заслуги за това, разбира се, има и наставникът на испанския гранд – Зинезин Зидан – напомнят медиите в Испания. Зизу успя много умело са върти възпитаниците си през цялата кампания, така че натоварванията им да са равномерни и свежестта им да не бъде загубена. Резултатите от работата на французина не се нуждаят от коментар. След последния съдийски сигнал на „Милениум стейдиъм“ стана ясно, че „лос бланкос“ изпращат кампания, в която след 65 мача са вкарали голове във всеки един от двубоите. Кампания, в която направиха дубъл – титла в Ла лига и защита на трофея в Шампионската лига.

Роналдо голмайстор на ШЛ за шести път

Извънземният Роналдо!

Роналдо с ново постижение за историята на Реал

Сър Алекс награди Роналдо след финала

Със сигурност предстоящите предизвикателства пред Кристиано Роналдо ще бъдат още по-интересни. Спортните анализатори обаче са категорични – ибериецът направи изключително силна заявка за нова „Златна топка“. Вероятността да я получи е голяма, споделят запознати, и ако този сценарий се случи, то Роналдо ще изравни големия си конкурент в световния футбол сега – Лионел Меси от Барселона по брой отличия (5).

Сравненията между между двамата големи в Царя на спортовете сега са неизбежни и те неимоверно ще продължат и занапред. Според някои мнения аржентинският техничар притежава талант в изобилие, повече от този на Роналдо, който компенсира всичко с изключително усърдна работа. На фона на техните постижения обаче, това няма значение, защото става дума за два феномена. Конкуренцията помежду им е възхитителна и може би точно тя е двигателят на фантастичните моменти, на които стават свидетели феновете на футбола в наши дни.

Зизу: Ако ми бяха казали, че ще спечеля всичко това преди година...

12-ата е в ръцете на Реал!

Барса поздрави Реал за успеха