Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който отбеляза гол номер 500 за Кралския клуб в европейските клубни турнири във финала за Шампионската лига срещу Ювентус (4:1), се открои и с още едно забележително постижение. Португалецът вече е първият футболист, бележил в три финала на турнира на богатите.

НеРеално! Роналдо и Реал нямат лимит

Четирикратният носител на „Златната топка“ се разписва през 2008 година в Москва с екипа на Манчестър Юнайтед, през 2014 година с Реал Мадрид и сега, през 2017-а година, отново с „белия балет“.

В предишната форма на надпреварата – Купа на европейските шампиони – първенството в тази категория държи Алфредо ди Стефано. Той се е разписвал в пет финала.

Зизу: Ако ми бяха казали, че ще спечеля всичко това преди година...

Финалът в Кардиф бе пети в кариерата на Роналдо. С екипа на Реал игра за трети път в решителния мач на най-престижния европейски клубен турнир. И в предишните два случая вдигна трофея. 

Роналдо с ново постижение за историята на Реал

Реал Мадрид подчини Ювентус с 4:1 за 12-а европейска титла на Кралския клуб. Две попадения отбеляза Роналдо, който стана вторият играч, след с Кларънс Зеедорф, който успява да спечели турнира на богатите четири пъти с поне два различни отбора. Португалецът тримуфира с Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, докато холандската легенда с ликува с Милан, Реал и Аякс.