Лидерът в група В на Шампионската лига Наполи не успя да победи у дома Динамо Киев и да си гарантира класиране на осминафиналите, завършвайки 0:0.

Вече трети мач от групата италианският тим не стига до победата и остана с 8 точки, колкото има и вторият Бенфика. Трети е Бешикташ със 7 точки и така трите състава имат шанс за продължаване напред в турнира.

За Динамо Киев пък това бе едва втора точка в групата, а украинците остават на последното място във временното класиране.

Така осминафиналистите от група В ще бъда излъчени в последния кръг на тази фаза, когато Наполи гостува на Бенфика, а Бешикташ гостува на Динамо Киев.

Домакините от Наполи пропуснаха редица възможности, но така и не успяха да преодолеят вратаря на Динамо Артур Рудко.

Още в 19-ата минута Драйс Мертенс навлезе в наказателното поле, но Рудко излезе навреме и предотврати опасността. Марек Хамшик пропиля шанс за гол в 29-ата минута, показвайки чудесна техника, но слаб завършващ удар.

След почивката Хамшис пропусна нова изгодна възможност, след като стреля с глава край дясната греда на Динамо. Четири минути по-късно, в 54-ата стражът на гостите Рудко отказа Лоренцо Инсиние.

Динамо Киев също имаше своя шанс в 56-ата минута, но Серхий Сидорчук стреля над вратата на италианския тим.

В 74-ата Маноло Габиадини получи убоден пас и стреля, но край лявата греда на украинския състав. Малко по-късно и Калиду Кулибали опита удар с глава, но защитник застана на пътя на топката и в крайна сметка двубоят завърши 0:0.