Турският Бешикташ навакса изоставане от три гола срещу Бенфика и след 3:3 в Истанбул двата тима ще решат съдбата си в Шампионската лига в последния кръг на груповата фаза. Към момента Бенфика и Бешикташ са съответно първи и втори в група В с 8 и 7 точки. Със 7 е и тимът на Наполи, който има мач по-малко и при победа над Динамо Киев ще си осигури класиране на осминафиналите.

Бешикташ гостува на Динамо Киев в последния кръг на груповата фаза, а Бенфика е домакин на Наполи на 6-и декември.

Португалският Бенфика вече виждаше мястото си на осминафиналите в Шампионската лига, но допусна равенство 3:3 срещу Бешикташ. След двете поредни победи над Динамо Киев, португалците взеха само точка, а Бешикташ записа четвърти хикс и продължава без поражение в групата.

Португалският гранд дръпна с 3:0 на Бешикташ още до почивката с попадения в 10-ата, 25-ата и 31-ата минути. За Бенфика се разписаха последователно Гонзало Гедеш, Нелсон Семедо и Любомир Фейса.

Домакините обаче се върнаха в играта с три гола през второто полувреме в 58-ата, 83-ата минута от дузпа и 89-ата, като точни бяха Ченк Тосун, Рикардо Куарешма и Винсънт Абубакар.

Още в третата минута Бенфика можеше да поведе, когато Елисеу получи удобна топка и стреля, но удари лявата греда. Минута по-късно пък Винсънт Абубакар вкара топката във вратата на гостите, но попадението не бе зачетено заради засада.

Португалският тим все пак успя да дръпне в резултата в 10-ата минута чрез Гонзало Гедеш. 19-годишният нападател показа класа и с чудесна солова акция реализира за 1:0. Бенфика покачи на 2:0 с гол на Нелсон Семедо, който реализира изключително попадение, възползвайки се от хубаво подаване към него.

Само шест минути по-късно, в 31-ата падна и трето попадение за португалците. Константинос Митроглу и Едуардо Салвио не успяха при ударите си към вратата на Бешикташ, но сърбинът Любомир Фейса не сгреши и направи резултата 3:0 за гостите.

Футболистите на Бенфика се оттеглига с този солиден аванс за почивката, но през второто полувреме Бешикташ направи всичко възможно да избегне поражението и успях.

Бенфика можеше да увеличи още аванса си, но в 54-ата минута Константинос Митроглу не сполучи при опасния си изстрел.

Бешикташ направи първа стъпка към обрата в 58-ата минута, когато Ченк Тосун намали на 1:3, след пас от Андреас Бек. В последните десетина минути на двубоя турският гранд се пребори за точката и остави шансовете си за осминафиналите на Шампионската лига живи.

В 83-ата минута Рикардо Куарешма реализира за 2:3 от дузпа, реализирана за игра с ръка на футболист на Бенфика в наказателното поле. Финалният щурм на Бешикташ даде резултат в 89-ата минута, когато Абубакар бе точен за 3:3 и турският тим остана в играта за продължаване напред в турнира.