Лионел Меси остана доволен от успеха с 3:0 над Ливърпул, макар и да изрази леко съжаление от пропуснатите шансове за още един гол в самия край.

"Последната възможност беше много хубава, но я пропуснахме. Все пак 3:0 е добър резултат. Не е приключил сблъсъкът, ще натискат на реванша, труден стадион за игра е. Но днес съм доволен от постигнатото", заяви реализиралият своя гол №600 аржентинец непосредствено след края на двубоя.

"Много високо темпо наложиха, контролираха в дадени моменти, играят много физически футбол, не сме свикнали на подобен стил, контра след контра. Не сме свикнали и затова ни отне малко повече усилия. В крайна сметка се получи добре."

"Най-важното беше, че не допуснахме гол. През първото полувреме бяхме по-добре, през второто ни натиснаха повече, не можехме да излезем. Търсеха гол, само че успяхме да удържим и това е добър аванс за нас."

А относно фамозния си гол от пряк свободен удар сподели: "Да, влезе много зрелищно. Търсех това да направя, имах късмет, стана много хубаво."

Той коментира и знака, който направи след гола, който е бил насочен към феновете и освиркванията им към Филипе Коутиньо. "Това беше много хубав момент и исках да ги помоля да не освиркват. Всички трябва да сме едно - публика, отбор, всички. Да гледаме напред и заедно да постигнем целите си. Да, за Коутиньо беше. Много е грозно да видиш как освиркват един съотборник, не трябва така. Трябва да сме всички заедно, сплотени за мачовете, които остават."