Реал Мадрид посреща Атлетико Мадрид тази вечер в първия мач от полуфиналите на Шампионската лига. Срещата на стадион „Сантиаго Бернабеу“ е от 21.45 часа, а залогът и за двата състава е огромен. Постигане на добър резултат ще бъде от решително значение за класирането за финала.

„Лос бланкос“ със сигурност ще положат максимални усилия, за да намерят място в следващата фаза на турнира. Момчетата на Зинедин Зидан ще направят усилие да пренапишат историята и да спечелят най-авторитетната клубна надпревара на Стария континент в две поредни години. Същевременно „дюшекчиите“ ще направят пореден опит да триумфират.

Реал не познава вкуса на загубата на "Бернабеу" в  ШЛ от 2015-а

През изминалата година те бяха победени с дузпи в решителния мач именно от предстоящия си съперник, а през сезон 2013/14 възпитаниците на Чоло Симеоне отново отстъпват пред градския си опонент във финала. През 2014/15 съдбата отново среща Реал и Атлетико. Разликата е, че в този случай мадридското дерби в Шампионската лига се състоява на четвъртфиналите. След оспорвана елиминация и минималното 1:0 Кристиано Роналдо и компания продължават към полуфиналите.

Върнаха Зизу в миналото, когато огорчи Роналдо

В предстоящия сблъсък наставникът на тима от „Бернабеу“ Зинедин Зидан няма да може да разчита на контузените Гарет Бейл, Пепе и Фабио Коентрао. Въпросните трима останаха извън групата от 21 играчи, която определи французинът за първия мач. Зизу демонстрира умереност преди срещата, като изрази мнение, че неговите футболисти трябва да играят така, сякаш няма да има реванш.  

Зидан: Трябва да мислим така, все едно няма да има реванш

Зидан взе 21 футболисти за дербито с Атлетико в ШЛ

В лагера на Атлетико Диего Симеоне също има кадрови проблеми. Извън сметките на аржентинеца остават контузените Хуанфран, Хосе Хименес и Шиме Върсалко. Добрата новина е завръщането Яник-Ферейра Караско. Очакванията са Симеоне да заложи на белгиеца в стартовия си състав. Самият треньор обяви на брифинга преди мача, че е наясно със стартовия състав.

Ответната среща между Реал и Атлетико е на 10 май.

Капитанът на Атлетико: Искаме трофея

Осемте фактора, които могат да решат Реал - Атлетико


Забележка: В галерията виждате снимки от предходното дерби между Реал и Атлетико в Ла Лига