Отборът на Атлетико Мадрид претърпя истински крах на „Сантяго Бернабеу“ в първи полуфинален мач от Шампионската лига. Тимът на Реал направи огромна към финала в Кардиф, побеждавайки с 3:0, а отново над всички бе вездесъщият Кристиано Роналдо.

Именно португалецът вкара и трите попадения във вратата на Ян Облак, които до голяма степен предрешават крайния изход от този полуфинал, въпреки че предстои реванш на „Висенте Кладерон“ след седмица.

Роналдо оформи головата си сметка на десет попадения в 11 мача през сезона в Шампионската лига, а това бе вторият път през кампанията, в който нападателят реализира хеттрик срещу „дюшекчиите“. 

Първо полувреме

Първите пет минути на двубоя започнаха в спокойно темпо, като играта се води предимно в центъра на терена. Постепенно обаче домакините започнаха да гледат по-сериозно към вратата на Ян Облак, а в 7-ата минута дойде и първата реална възможност в срещата.

След прекрасно двойно подаване между Иско и Карвахал отдясно, последния стреля по диагонала, но Облак спаси. Отбитата топка обаче попадна в Бензема, който също не успя да открие резултата от близко разстояние.

Само три минути по-късно обаче домакините ликуваха. Кристиано Роналдо успя да открие резултата в полза на своите, отбелязвайки осмото си попадение в турнира този сезон. Португалецът засече с глава подаване на Каземиро отдясно, който по-скоро стреля към вратата, но за негово щастие топката попадна на главата на Роналдо, който от пет метра я заби в мрежата. Малко преди това обаче, при първото центриране към Роналдо имаше засада, която обаче не бе маркирана. 


Бивш футболист на Реал: Първият гол беше от чиста засада!


Натискът на „белите“ продължи и в следващите минути, когато Ян Облак трябваше да се намесва решаващо на два пъти. Първо Рафаел Варан стреля опасно с глава след центриране от корнер, а малко по-късно Иско също пробва рефлексите на стража, но вратарят на Атлетико отново спаси.

Първата възможност за тима на Диего Симеоне дойде в 17-ата минута, когато Гамейро се озова очи в очи с Кейлор Навас, но стражът на домакините бе безкомпромисен и успя да спаси с вещина. Нападателят на гостите падна в наказателното поле, искайки дузпа, но претенциите му правилно не бяха уважени от Мартин Аткинсън.

В 24-ата минута пред Лука Модрич се откри поредният шанс за обстрел на вратата на гостите. Ян Облак успя да боксира една центрирана топка отляво, но тя попадна в хърватина, който незабавно стреля и само късметът му обърна гръб, за да се разпише. Изстрелът на халфа премина на сантиметри от десния страничен стълб.

В първите 25 минути домакините успяха да отправят цели десет удара към противниковата врата, докато футболистите на Атлетико не успяха да стрелят нито веднъж към Навас, което олицетворяваше предимството на „белите“ в началото на мача.

След половин час игра дойде и една от най-красивите ситуации в мача. Кристиано Роналдо финтира бранител на гостите по левия фланг и успя да центрира към Бензема в пеналта. Французинът реши да играе акробатично и със задна ножица покрай вратата.

Минута по-късно гостите пробваха заучено изпълнение на свободен удар, но без особен успех. Вместо да отправи директен удар, Гризман реши да комбинира с Годин, който се измъкна от отбраната на домакините, но стреля неточно.  

В края на редовното време на първата част Лука Модрич се нагърби с изпълнението на далечен пряк свободен удар, но и този път не сполучи. В продължението на полувремето Карвахал от състава на домакините получи травма в прасеца и не изчака последния съдийски сигнал.  

В крайна сметка състоянието на Карвахал не му позволи да продължи мача и той бе заменен от Начо.

Второ полувреме

Второто полувреме за съжаление не започна с темпото от първата част. Домакините продължаваха привидно да владеят инициативата, но опасностите пред вратата на Ян Облак почти липсваха.

В 60-ата минута Коке не успя да се възползва от грешка на Серхио Рамос, който не успя да изчисти една топка. Ударът на Коке обаче също не се получи и топката минна встрани от вратата.

Футболистите на Диего Симеоне се опитваха да пресират своя противник, който обаче се защитаваше спокойно и не оставяше никакви свободни пространства в близост до наказателното си поле.

В 73-ата минута изходът от мача до голяма степен бе предрешен. Със ситуация от нищото домакините успяха да реализират втори гол във вратата на Облак, като и този път в прегръдките на своите бе Кристиано Роналдо. Бензема се пребори отлично с Годин пред наказателното поле и пусна към португалеца отдясно, който се освободи от Филипе Луис и с мощен шут от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря.

Четири минути преди края на редовното време Кристиано Роналдо сложи точка на спора с трето попадение, оформяйки своя хеттрик. Лукас Васкес проби отлично по дясното крило и от аутлинията успя да върне топката към точката за изпълнение на дузпа. Каземиро не успя да играе с нея и вместо това я пропусна към Роналдо, който дебнеше необезпокояван от никой и с лекота я прати във вратата за трети път.


Роналдо: Моля ви, не ме освирквайте


Това е седмият хеттрик на Роналдо в Шампионска лига, като по този показател се изравни с Лионел Меси.

Така Реал записа изключителен успех над градския си съперник и до голяма степен предреши крайния победител от този полуфинал. Реваншът е след седмица на "Висенте Калдерон".

Стартовите състави на Реал и Атлетико за сблъсъка на "Бернабеу"... pic.twitter.com/UH7cUfpuW0

— a.krassimirov (@akrassimirov) May 2, 2017

РЕАЛ М – АТЛЕТИКО М 3:0

1:0 Роналдо 10'

2:0 Роналдо 73'

3:0 Роналдо 86'

Реал (4-3-3): Кейлор Навас – Марсело, Варан, Рамос, Карвахал – Модрич, Каземиро, Кроос – Роналдо, Бензема, Иско

Атлетико (4-4-2): Облак – Лукас, Савич, Годин, Филипе Луис – Коке, Габи, Саул, Караско – Гризман, Гамейро

стадион: „Сантяго Бернабеу“

рефер: Мартин Аткинсън (Англия)