Волфсбург - Арсенал и Челси - Барселона са полуфиналите в Шампионската лига при жените. Тази вечер Волфсбург завърши 1:1 с ПСЖ вкъщи, но победата с 1:0 като гост се оказа рещаваща за крайния изход.

В другата среща Челси и Лион направиха изключително интересен мач, след който стана ясно, че френският тим няма да защитава трофея си от миналия сезон. Първата среща бе спечелена като от лондончани като гости във Франция с минималното 1:0. В 77-а минута канадката Ванеса Жил откри резултата за Лион, а това попадение вкара мача в продължения. В 110-а минута Сара Дебриц удвои резултата за французойките и това изглеждаше, че е решило сблъсъка. Драмата тепърва предстоеше, тъй като в 128-а минута бе отсъдена дузпа за Челси, след като положението бе разглеждано пет минути. Марен Миелде се нагърби с изпълнението и не сбърка, като всичко щеше да се реши от дузпите.

Челси не сбърка при първите си три дузпи, но при третата на Лион Уенди Ренар пропусна. Четвъртият удар от бялата точка на лондончани не се превърна в гол, тъй като сестрата на Рийс Джеймс - Лорън Джеймс пропусна. Последва по едно точно изпълнение и от двата отбора, а Линдзи Хоурън изпълни последната пета дузпа за Лион, която трябваше да отбележи задължително, за да изравни, но не успя и така Челси се класира на полуфинал.

Вчера Барселона победи с 5:1 Рома и с общ резултат 6:1 стигна до топ 4 на турнира за пета поредна година. Арсенал пък отстрани Байерн Мюнхен след 2:0 у дома, като първият мач бе завърши 1:0 за немския тим.