Без българина Александър Тонев шотландският Селтик си тръгна с равенство 1:1 от Словения в първия двубой от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига срещу Марибор. 24-годишният Тонев лекува контузия, заради която пропусна и мачовете със Сейнт Джонстън и Дънди Юнайтед.

Селтик стигна до плейофите на Шампионската лига след като УЕФА присъди служебна загуба за Легия Варшава и така изхвърли поляците от турнира. Марибор пък се класира за тази фаза, след като отстрани израелския Макаби Тел Авив.

Равенството 1:1 остави всички въпросителни за победителя от тази двойки за реванша в Шотландия след седмица. И двата гола паднаха през първото полувреме, като гостите поведоха още в 6-ата минута. 21-годишният Калън МакГрегър успя да реализира слез атака тръгнала от Стефан Йохансен. Бергет стреля към вратата на Ясмин Ханданович, а МакГрегър вкара за мечтания старт за шотландците.

По-малко от 10 минути бяха необходими на домакините, за да върнат попадението. В 14-ата минута Дамян Бохар се възползва от асистенцията на Желко Филипович и изравни за 1:1.

В 26-ата минута вратарят Крейг Гордън спаси при добра възможност за Марибор, след шут на Петър Стоянович.

Крейг Гордън

източник: Gulliver/Getty Images

Селтик пък имаше удобен шанс в 62-ата минута, но Александър Райчевич блокира, а само 3 минути по- късно Антъни Стоукс пропусна нова възможност за шотландците да поведат.

Словенците имаха двойно повече точни изстрели към вратата на съперника – 6 срещу 3 за Селтик, но така и не стигнаха до втори гол, който да им донесе победа като домакини.