Легендата Фабио Капело не спести похвалите си към звездата на Аталанта Йосип Иличич. Словенецът прави най-силния сезон в кариерата си, като до момента е отбелязал 21 гола за "бергамаските"  във всички турнири. Снощи Иличич изигра поредния си впечатляващ мач за отбора на Джанпиеро Гасперини, като вкара и четирите гола  за тима си. 

Припомняме, че Аталанта се класира за четвъртфиналите на шампионската лига, след 2 победи срещу Валенсия, и с общ резултат 8:4 италианският представител записа още една славна страница в своята история. 

Дон Фабио не скри радостта си от класирането на Аталанта за четвъртфиналите на най-престижния европейски клубен турнир, и заяви, че всички италианци трябва да се чувстват горди. Ето какво допълни още бившият наставник на Милан, Рома и Ювентус пред „Sky sport italia“. 

"Иличич е страхотен футболист, и го доказва във всеки мач. Той прави фантастичен сезон, и може да се чувства щастлив от представянето си. Йосип притежава всички качества на играч от най-висока класа, и най-важното е, че той е отборен играч, мисли за своите съотборници, а не търси индивидуалната игра. За него не е толкова важно той да блесне, колективът е в основата на успехите на Аталанта. Двете победи на Аталанта срещу Валенсия, съответно с 4:1 и 4:3,  могат само да са от полза за италианския футбол. Истината е, че Аталанта просто използва своите шансове, и се класира на исторически първи четвъртфинал. Всички италианци трябва да се гордеят с Аталанта, защото този клуб представя Италия, и показва, че не е нужно винаги да разполагаш с много пари, за да постигнеш успехи“, завърши Капело.

Автор: Дидо Калинков