Аталанта във втори пореден мач реализира четири попадения във вратата на Валенсия печелейки реванша на "Местая" с 4:3. Всичките попадения за "бергамаските бяха отблеязани от Йосип Иличич. Словенецът реализира две дузпи носейки историческото класиране на италианския тим на четвъртфиналите на Шампионската лига. Пред празните трибуни на "Местая" точни за "прилепите" бяха на два пъти Кевин Гамейро и Феран Торес.

Гостите започнаха по-агресивно срещата и се настаниха в половината на домакините. Във 2-ата минута Йосип Иличич навлезе в наказателното поле и финтира Диакаби, след което бранителят на "прилепите" фаулира словенеца и главният съдия Овидиу Хацеган посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият и с удар в средата на вратата откри резултата.

Валенсия опита да пресира Аталанта след инкасираното попадение. Родриго отправи плътен удар от дистанция, но Спортиело боксира.

Постепенно домакините опитаха натиск и се настаниха в половината на "бергамаските", но стражът на гостите не бе застрашен. В същото време Аталанта се прибра и продължи да действа хладнокръвно.

В 21-ата минута Родриго подаде скрит пас зад гърба на защитата към Кевин Гамейро, но топката бе пресечена от Хосе Паломино. Французинът не се отказа и достигна първи до отбитото кълбо и отблизо вкара покрай Спортиело.

Попадението стресна Аталанта и възпитаниците на Джанпиеро Гасперини излязоха от летаргията, в която бяха изпаднали. Ханс Хатебур нахлу в наказатеното поле и стреля, но топката се отклони от тялото на Диакаби и излезе в ъглов удар. Алехандро Гомес центрира от корнера, където Марио Пашалич стреля с глава покрай десния страничен стълб на Силесен.

В 27-ата минута хърватинът се пребори в центъра и организира бърза контраатака. Алехандро Гомес получи топката на границата на наказателното поле и реши нестандартно да прехвърли Силесен, но кълбото премина на метър над напречната греда.

Три по-късно Валенсия организира опасна атака по дясното крило. Родриго овладя и реши да стреля от дистанция, но топката премина покрай вратата пазена от Марко Спортиело.

Като цяло двата отбора предоставиха равностойна битка. В 38-ата минута Яспер Силесен бе принуден да излезе и пресече опита за пас зад гърба на защитата към Йосип Иличич.

В 42-ата минута последва нова дузпа за Аталанта. Йосип Иличич нахлу в наказателното поле, след което последва докосване с ръка от страна на Диакаби. Главния съдия Овидиу Хацеган прегледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка. Зад топката отново застана словенецът и с удар в долния ляв ъгъл направи резултата 2:1 в полза на гостите. Това бе и всичко за първото полувреме и изглежда, че "прилепите" няма да могат да сътворят поредната незабравима вечер в Шампионската лига.

На почивката треньорът на Валенсия Алберт Селадес направи една промяна включвайки в игра Гонсало Гедеш на мястото на Муктар Диакаби. От своя страна Джанпиеро Гасперини заложи на същите 11, с които стартира срещата.

В 49-ата минута Родриго проби отляво и центрира в наказателното поле, където Феран Торес стреля с глава, но Марко Спортиело улови. Аталанта отговори с мощен удар на Фрьойлер в напречната греда.

В 51-ата минута Валенсия възстанови равенството. Феран Торес центрира отдясно, в наказателното поле нисичкият Кевин Гамейро надскочи всички и с глава реализира в мрежата на "бергамаските".

След изравнителното попадение домакините обсадиха вратата на Аталанта, но до бърз гол не се стигна.

В 55-ата минута Кевин Гамейро бе намерен в наказателното поле. Французинът се завъртя и мигновено стреля, но покрай десния страничен стълб на Спортиело.

След спокойни минути на "Местая", Валенсия стигна до обрат. В 67-ата минута Дани Парехо изведе зад гърба на защитата Феран Торес. Марко Спортиело излезе, за да пресече подаването, но испанецът технично го прехвърли и направи резултата 3:2.

Аталанта отговори с удар на Дуван Сапата отразен от Силесен в ъглов удар. В 71-ата минута "бергамаските" изравниха. След бърза контраатака Йосип Иличич финтира в наказателното поле Дани Парехо и с плътен удар в долния ляв ъгъл оформи своя хеттрик.

В 82-ата минута словенецът реализира четвъртото си попадение в мача. След красива атака, Алехандро Гомес изведе в наказателното поле Йосип Иличич, който с удар в горния десен ъгъл на Силесен вкара за 4:3.

В заключителните минути на двубоя Гонсало Гедеш можеше да изравни, но Марко Спортиело се намеси решително и донесе успеха за Аталанта.

ВАЛЕНСИЯ - АТАЛАНТА 3:4

0:1 Иличич 3'-д.

1:1 Гамейро 21'

1:2 Иличич 43'-д.

2:2 Гамейро 55'

3:2 Торес 67'

3:3 Иличич 71'

3:4 Иличич 82

СЪСТАВИТЕ:

ВАЛЕНСИЯ: Яспер Силесен, Джофри Кондогбиа, Карлос Солер, Кевин Гамейро, Дани Парехо, Муктар Диакаби (46 - Гонсало Гедеш), Хосе Гая, Франсис Коклен (74 - Денис Черишев), Даниел Вас, Родриго Морено (79 - Алесандро Флоренци), Феран Торес

Тр. Алберт Селадес

АТАЛАНТА: Марко Спортиело, Матиа Калдара, Хосе Паломино, Робин Госенс, Алехандро Гомес, Ремо Фрьойлер, Мартен Де Руун (44 - Дуван Сапата), Берат Джимсити, Ханс Хатебур, Йосип Иличич, Марио Пашалич (83 - Адриен Тамезе)

Тр. Джанпиеро Гасперини