Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е един от онези играчи, които бележат цяла епоха. Ярката надпревара между него и Лионел Меси от Барселона е сред най-вълнуващите и атрактивни съревнования в наши дни, за които несъмнено ще говорим с неподправено възхищение и след години.

Всеки един от двамата е гениален по свое му, но когато се спомене Шампионска лига, като че ли тя е „обетованата земя“ на португалеца.

Каквито и колебания да показва той във формата си, щом на дневен ред дойдат мачовете в най-апетитната надпревара на Стария континент, сякаш всичко остава на заден план, а петкратният носител на „Златната топка“ излиза в пълния си блясък. Редица рекорди, маркови изпълнения и спиращи дъха голове, това е Кристиано Роналдо в турнира на богатите.

Рекордьор по вкарани голове, абсолютен лидер що се касае до най-много отбелязани попадения от дузпи, в топ 3 за най-много изиграни мачове, CR7 оглавява колоната и в една друга, не по-маловажна категория. Тази за най-много асистенции, тоест освен категоричен лидер, Роналдо е и отборен играч.

Щом обаче споменаваме Роналдо, няма как Меси да не е в това подреждане. Къде се намира аржентинецът и кои са онези знакови футболисти, които правят компания на двамата магьосници, може да видите в прикачената галерия.