Отборът на Атлетико Мадрид победи Ростов с 2:1 с четвъртия си успех в група D на Шампионската лига и вече гледа спокойно към осминафиналите на турнира. Атлетико е начело във временното класиране с пълен актив от 12 точки, следван от Байерн, който е с 9 точки.

Победният гол бе дело на Антоан Гризман чак в добавеното време на мача, като асът на испанския гранд реализира и двете попадения за своите.

Двата отбора си размениха по един гол през първото полувреме. Домакините имаха изгодна възможност още в 18-ата минута, когато Яник Караско получи в наказателното поле и отправи опасен удар, но защитник блокира удара му навреме.

Десет минути по-късно обаче, в 28-ата Караско пуска към Антоан Гризман, който преодоля вратаря на гостите за 1:0 в полза на Атлетико.

Само две минути бяха необходими обаче на Ростов, за а върне равенството. Дмитри Полоз намери Сардар Азмун, който реализира за 1:1.

В края на полувремето Фернандо Торес пропусна отличен шанс за Атлетико, стреляйки край лявата греда.

След почивката Коке също имаше удобна възможност, но не успя да преодолее вратаря на гостите. Атлетико така и не успяваше да стигне до попадение и трябваше да почака чак до добавеното време на двубоя. В третата минута на продължението Антоан Гризман получи и нямаше как да пропусне, като с втория си гол в мача донесе успеха на Атлетико Мадрид.