Байерн срещу испанското проклятие в последните години - така изглежда битката на баварците срещу Севиля, която започва тази вечер на стадион "Рамон Санчес Писхуан".

Жребият за четвъртфиналите на Шампионската лига бе наглед благосклонен за германския шампион, но фактът, че в последните четири години неизменно испанци отстраняваха Байерн, няма как да не притеснява момчетата на Юп Хайнкес. В същото време в Севиля са решени да вземат нов голям скалп след този на Манчестър Юнайтед в предишния кръг.

Под ръководството на Винченцо Монтела испанците играят отлично, а през уикенда само геният на Лео Меси спаси Барселона от поражение на същия този стадион в мач, завършил 2:2.

Байерн пък също загря подобаващо, разгромявайки Борусия Дортмунд с 6:0 в Дер Класикер. И след като борбата в Бундеслигата е ясна, сега баварците ще съсредоточат всички усилия в Шампионска лига. Те показаха това и на осминафиналите, когато отстраниха Бешикташ след внушителното 8:1 в общия резултат.

От гледна точка на опита, Байерн има огромно предимство. За тима на Юп Хайнкес това е седми пореден четвъртфинал в турнира и общо 29-и, само Реал Мадрид има повече. За Севиля пък е едва второ участие в топ 8 след дебютното преди 60 години.

И въпреки че Севиля никога не е отстранявал Байерн, то други факти дават надежда на тима. Защото гостуванията в Испания напоследък се превърнаха в истински кошмар за Байерн - пет поредни загуби на испанска земя и споменатите четири поредни отстранявания от отбори от Примера в ШЛ - два пъти от Реал Мадрид и по веднъж от Барселона и Атлетико Мадрид. В същото време Севиля няма загуба у дома срещу германци в последните си 11 мача, а е и без поражение у дома в турнира през тази кампания. Освен това домакините имат 17 "сухи мрежи" на "Рамон Санчес Писхуан" през сезона. Но нападението на Байерн, водено от Роберт Левандовски, определено стряска всяка защита и го доказва с факта, че тимът е отбелязал гол във всяко от последните си 16 гостувания.

За Винченцо Монтела големият проблем е наказанието на Евер Банега, а още няколко футболисти са под въпрос. В Байерн единствените проблеми са свързани с трайно контузените Мануел Нойер и Кингсли Коман.

Мачът е от 21,45 часа, а развитието му можете да следите на GONG.BG.