Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо поиска наказание за защитникът на Пари Сен Жермен Давид Луис, ако се докаже, че е ударил с лакът Диего Коща в двубоя от осминафиналите на Шампионската лига. Моуриньо дори призова Луис да не играе в четвъртфиналите. ПСЖ отстрани Челси след 2:2 в реванша от осминафиалите на турнира.

Реферът Бьорн Кайперс изгони звездата на парижани Златан Ибрахимович, а португалският треньор на Челси смята, че червеният му картон трябва да бъде анулиран, но пък Давид Луис заслужава да бъде наказан за следващия кръг в Шампионската лига. Според Моуриньо решението на Кайперс за Ибрахимович е било прекалено сурово, но пък претендира за неотсъдена дузпа за неговия отбор.

„Не видях удара с лакът на Давид, но когато УЕФА го определя за играч на мача, се предполага, че няма такъв. Той игра добре и трябва да вярвам, че не е имало удар, защото не мога да повярвам, че УЕФА ще даде тази награда на някой проявил агресия“, коментира Жозе Моуриньо.

„Така че, може би, защото сега не могат да ни дадат дузпа, могат да постъпят честно от дисциплинарна гледна точка и да накажат Давид Луис, а да оставят Ибра да играе в четвъртфиналите, защото той заслужава това“, сподели още Моуриньо.

„Имаше чиста дузпа срещу Диего Коща и още веднъж ще кажа, че е просто губене на време и пари да има съдии зад вратите, защото те обикновено не правят нищо“, добави Моуриньо. „Ако съдията стои там само, за да гледа дали топката е минала голлинията, то тогава технологията е много по-добра“, каза още португалецът.

„Ако не могат да видят дузпа от 10 мегра, то това е загуба на време и пари“, отсече Жозе Моуриньо.