Пари Сен Жермен направи 2:2 в реванша срещу Челси, на "Стамфорд бридж", и се класира на четвъртфинал в Шампионската лига.

Първата среща във Франция завърши 1:1, и с повече голове на чужд терен, парижани продължават напред.

Те се нуждаеха от продължения, но след 120 минути, се оказаха крайните победители от сблъсъка.

Арбитърът Бьорн Кайперс се постара да зацапа спектакъла, като изгони Златан Ибрахимович още през първото полувреме, реваншира се, като не даде дузпа за Челси, и след това продължи да се гаври и с двата отбора, до последно.

Тиаго Силва се превърна от големия грешник, в големия герой, за ПСЖ, а типичната защитна игра на Челси, при Жозе Моуриньо, провали лондончани.

Пари Сен Жермен заслужи повече своя успех, и макар че в първия четвъртфинал ще бъде отново без Ибрахимович, може да гледа оптимистично напред.

И двата отбора играха с черни ленти, в памет на жертвите от катастрофата с хеликоптер в Аржентина в понеделник.

Пари Сен Жермен очаквано започна по-офанзивно, макар че в първия четвърт час Златан Ибрахимович не се забелязваше много на терена.

Още във втората минута Марко Верати опита хитър пас към Единсон Кавани, но защитата на Челси както обикновено действаше съсредоточено.

"Сините" се поокопитиха около 25-та минута, и направиха две интересни акции, но се опитваха да влязат с топката във вратата, и накрая тя им бе отнемана.

Изведнъж нещата придобиха шокиращ обрат за ПСЖ, след като Златан Ибрахимович влезе в краката на Оскар, макар и в битка за една топка. Шведът закъсня, но въпреки това бе доста спорно дали трябваше да бъде директно изгонен, още в 32-та минута. Реферът Бьорн Кайперс не спести и жълт за Тиаго Мота от ситуацията, след протестите на бразилеца. 

В 43-та минута арбитърът спести дузпа в полза на Челси, след като Диего Коща навърза трима играчи на гостите, и бе изблъскан от Кавани в пеналта, но нямаше никакъв сигнал.

Вилиан се появи в игра на почивката, и създаде първата опасност през второто полувреме, но Салваторе Сиригу спаси удара му. След това и Гари Кейхил получи шанс да шутира, но не нанесе добър удар, и защитата на ПСЖ блокира.

Невероятно положение пропусна в 57-та минута Единсон Кавани, който напредна отляво, финтира успешно Тибо Куртоа в пеналта, но скъси много ъгъла си. Все пак той отправи удар, който се отби в близката греда, и след това потанцува по голлинията, за да излезе покрай другата греда.

Нов пропуск направи Хавиер Пасторе в 70-та минута, макар че той бе и в немаркирана засада.

Мачът придоби пародиен характер в 73-та минута, когато за груб фаул на Диего Коща срещу Тиаго Силва получи само жълт картон. Давид Луис скочи да му търси сметка, и се опита да симулира, сякаш е бил ударен с глава от Коща. За всичкото, и Луис също получи картон.

Всичко се реши малко или много в 81-та минута, след като преди това Рамиреш нацели греда. След изпълнение на корнер, Джон Тери свали топката в пеналта, първо удар на Диего Коща бе отклонен, само за да стигне кълбото до Кейхил, който от десетина метра шутира точно за 1:0.

Още в следващата атака на ПСЖ, Езекил Лавеци пропиля нова възможност за гостите, но нищо не бе приключило.

В 86-та минути бившият играч на Челси Давид Луис нанесе важен удар - след центриране от корнер, бразилецът надскочи всички и с глава изравни резултата!

До края на редовните 90 минути никой не се реши да рискува, и така нещата преминаха в продължения, след 1:1 и в Лондон, и в Париж.

В петата минута от добавеното време, Тиаго Силва игра с ръка в наказателното поле, и този път Кайперс нямаше какво друго да направи, освен да даде дузпа. Еден Азар изпълни невероятно от бялата точка, като едва-едва бутна топката, и тя мина точно през центъра, за да влезе в мрежата, и да даде нов аванс на "сините."

И тук обаче нищо не бе приключило. В 114-та минута, вече във второто продължение, Тиаго Силва се реваншира напълно за направената от него дузпа, и изравни за 2:2! Лавеци изпълни корнер, а Силва с глава прати топката точно под напречната греда, оставяйки Куртоа безпомощен.

2:2 означаваше, че ПСЖ продължава напред, и Лоран Блан веднага пусна в игра защитник - Грегъри Ван Дер Вийл. Челси така и не направи някаква чиста голова атака, за която да съжалява, в оставащото време. Така Пари Сен Жермен изстрада много на "Стамфорд бридж", но напълно заслужено е на четвъртфинал.