Белгийският Брюж се класира за груповата фаза на Шампионската лига, след като записа втора победа над австрийския ЛАСК Линц, този път с 2:1 като домакин и общ резултат 3:1 от двете срещи. Точни за Брюж бяха Ханс Ванакен в 70-та минута и Емануел Денис в 89-та. Почетното попадение за ЛАСК вкара Клаус от дузпа в 74-та минута.

Домакините от Белгия имаха териториалното предимство през целия сблъсък, но успяха да го материализират чак в 70-та минута. Тогава, след центриране на Рууд Вормер, най-високо се извиси Ханс Ванакен, който направи резултата 1:0 за белгийския клуб.

Само 4 минути по-късно обаче интригата в двубоя беше възродена. Гостите получиха право да изпълнят дузпа , която беше реализирана от бразилецът Клаус, който изравни резултата на 1:1.

Минути по-късно обаче Гернот Траунер от състава на ЛАСК получи втори жълт, респективно червен картон. В 89-та минута закономерно Брюж се възползва от това и след хубава контраатака нигериецът Емануел Денис отбеляза на празна врата, за да оформи крайното 2:1.