Старши треньорът на Шахтьор Мирча Луческу сподели преди реванша от Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд, че немският тим няма да измени на играта си и ще започне да атакува от първата минута. В първия мач от 1/8-финалите на турнира, който се игра в Донецк, двата тима завършиха 2:2.

„Бях на мача за Купата на Германия с Байерн. Беше важно да видя Борусия Дортмунд срещу толкова силен тим какъвто е Байерн. Имаше две различни полувремена, през първото се отбраняваха и играха на контраатаки, а след това се отвори възможност да изравнят. Важно беше за мен да изгледам този двубой“, сподели наставникът.

„Ще играем със състав, който направи изненадата в груповата фаза, с този футбол, който показахме тогава. На Борусия им провървя в Донецк. Ние реализирахме, след като надигравахме съперника, а Борусия вкара след наши грешки“, допълни треньорът Луческу.

„Борусия няма да смени своята система на игра. Те ще атакуват от първата минута. Юрген Клоп направо добър отбор, създаде тим, който е оценен по достойнство и от публиката“, каза още специалистът в навечерието на мача.

Наставникът прогнозира още, че който от двата тима победи и продължи напред със сигурност ще играе на финала на Шампионската лига.