Героят на Барселона при победата над Арсенал в осминафиналите на Шампионската лига – Лионел Меси беше щастлив от чистата победа с 2:0 на английска земя в първия мач. Аржентинецът обаче не пропусна да отбележи, че тя не решава нищо и има реванш срещу един съперник, който доста затрудни „блаугранас“.

„Наистина изиграхме един страхотен мач“, коментира 28-годишният футболист. „Взехме един добър резултат срещу силен тим с наистина добри футболисти. През първото полувреме ни беше много трудно, Арсенал игра много силно. След паузата обаче ни беше ясно, че те няма да успеят да задържат темпото.“

С тазвечершните попадения Меси вече има цели 8 в 5-те си срещи срещу Арсенал. Въпреки това той не се поддава на измамно успокоение. „Постигнахме чудесен резултат далеч от дома, той е важен, но нека не забравяме, че ни чака и реванш“, добави още аржентинецът.

"За наш късмет успяхме да се разпишем и от дузпа. В наши дни вратарите ни изучават малко или много. За щастие успях да преодолея Чех, но по-важното е представянето на тима срещу един наистина топ отбор. Много съм доволен от усилията на всички. Не бива да забравяме - осминафиналът не е приключил. Нищо не е решено, защото знаем на какво са способни."

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS