Със сигурност Арсенал извлече само позитиви с летния трансфер на Петър Чех от Челси. Мениджърът на тима Арсен Венгер неведнъж подчерта значимото присъствие на 33-годишния страж, но може би сам няма идея колко важен може да се окаже чешкия национал в тазвечершния първи осминафинален мач от Шампионската лига срещу Барселона.

Европейският клубен шампион пристига на „Емиратс“ в Лондон, за да вземе позитивен резултат преди реванша, като ще разчита на блестящото си трио в атака – Неймар, Луис Суарес и Лионел Меси. Едва ли има специалист в света, който счита, че може да подготви тима си досататъчно добре за сблъсък срещу каталунците, но пък Чех вдъхва допълнителна увереност на „топчиите“ със серията си срещу Лео Меси и Луис Суарес.

Вратарят на Арсенал е изиграл общо 11 мача срещу дуото, като е спечелил 4 от тях и е допуснал само 1 поражение. На всичкото отгоре ветеранът е инкасирал само две попадения, които бяха дело на уругваеца от периода му в Ливърпул. Лео Меси пък все още чака първия си гол срещу гиганта от Чехия, срещу когото се е изправял в цели 6 срещи на клубно ниво.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS