Шведският Малмьо изхвърли Селтик от Шампионската лига и се класира за груповата фаза на турнира, след успех с 2:0 като домакин в реванша от плейофите на състезанието. Първият двубой бе завършил 3:2 за Селтик и така с общ резултат 4:3 Малмьо се класира за груповата фаза.

Домакините поведоха в 23-ата минута с попадение на Маркус Розенберг. 32-годишният нападател надскочи защитниците на Селтик и реализира за 1:0. В 47-ата минута Малмьо имаше златен шанс да реализира втори гол, след като Розенберг се освободи и стреля, но неточно. Шведският тим все пак поведе с 2:0 в 55-ата минута, след автогол на Дедрик Боята от Селтик. Белгиецът опита да изчисти топката след ъглов удар, но я вкара в собствената си врата, а в крайна сметка това бе достатъчно за Малмьо да влезе в групите на Шампионската лига.

Макаби Тел Авив срещу Базел

източник: БГНЕС

Макаби Тел Авив, воден от бившия треньор на Левски Славиша Йоканович буквално изтръгна влизане в груповата фаза на Шампионската лига от Базел на Иван Иванов. Макаби направи хикс 1:1 като домакин на швейцарския тим и след 2:2 в първия мач, с повече голове на чужд терен, израелците триумфираха в края.

Тимът на Базел, без Иванов в състава, успя да реализира в 11-ата минута. Лука Цуфи изпълни отлично пряк свободен удар и изпрати топката във вратата на домакините. Израелският тим обаче върна равенството в 24-ата минута благодарение на Еран Захави, който вкара със страхотен изстрел в долния десен ъгъл, след хубав пас от Никола Митрович. В края равенството се оказа достатъчно за Макаби Тел Авив, за да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. 

Шахтьор Донецк срещу Рапид Виена

източник: БГНЕС

Равенство бе достатъчно и за Шахтьор Донецк, който преодоля Рапид Виена. След 1:0 в първия двубой за Шахтьор, хиксът 2:2 в реванша класира украинците в групите на Шампионската лига с общ резултат 3:2.

Домакините излязоха напред в резултата в 10-ата минута с гол на Марлос, който реализира след чудесна индивидуална акция. Само три минути по-късно обаче Рапид изравни за 1:1, след като Луис Шауб вкара с глава. Гостите поведоха с 2:1 в 22-ата минута. Щефан Хофман изпълни отличен свободен удар, за да даде преднина на своя тим, но в 27-ата минута Александър Гладкий върна равенството.

Рапид остана с 10 човека в 88-ата минута заради червения картон на Марио Сонлейтнер, а в 90-ата австрийският тим пропусна изгоден шанс за попадение, след като Роберт Берич изпрати топката вляво от вратата на домакините и така Шахтьор ликува в края.

Динамо Загреб срещу Скендербеу

източник: Gulliver/GettyImages

Българинът Венци Христов и неговият Скендербеу заубиха гостуването си в Хърватия на Динамо Загреб с 1:4 и така хърватите се класираха напред с общ резултат 6:2. Христов бе резерва за Скендербеу и влезе в игра в 78-ата минута.

Двубоят стартира много интересно, като за две минути съперниците размениха по едно попадение. Динамо поведе в 9-ата минута чрез Халил Судани. Йосип Пиварич намери чудесно Судани, който с глава реализира за 1:0. Само минута по-късно обаче бразилецът Ешкердиня с точен удар в долния ляв ъгъл изравни за Скендербеу за 1:1.

Шоуто в Загреб продължи с нов гол в 15-ата минута, когато домакините дръпнаха с 2:1. Армин Ходжич получи топката на границата на наказателното поле и без да се бави стреля в долния десен ъгъл на вратата на гостите от Албания.

Динамо Загреб остана с 10 човека в началото на второто полувреме. В 48-ата минута Гонсало получи втори жълт и съответно червен картон, но това хърватският тим успя да реализира нов гол в 55-ата минута. Джереми Таравел бе точен за 3:1 и донесе спокойствие в редиците на домакините. Четвъртият гол падна в 80-ата минута, когато Жуниор Фернандес намери отлично Халил Ел Арби Судани и той не сгреши за крайното 4:1.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!