Наставникът на Барселона Луис Енрике засипа с похвали звездата си Лео Меси след мача с Аякс в Шампионската лига. В него аржентинецът се разписа на два пъти и изравни Раул Гонсалес на върха при реализаторите с най-много голове в турнира. 

Двамата вече имат по 71 попадения, а зад тях плътно е Кристиано Роналдо със 70. След това постижение треньорът на каталунците определи нападателя за най-добрия играч на всички времена. 

"Питате ме дали Меси  е най-добрият футболист за всички времена? Абсолютно! Той е  най-добрият играч, когото аз съм виждал в цялата ми кариера. Феноменален е", сподели след мача Луис Енрике.

Той коментира и играта на отбора си в мача срещу холандския шампион. Специалистът има забележки за някои компоненти и не е доволен, че Аякс е успявал да пресира Барса в определени моменти.

"Днес срещу Аякс видях огромна разлика в играта ни през  отделните полувремена. В някои моменти футболистите на Аякс  успяваха да ни пресират добре и да ни държат в нашата част, но  след почивката заиграхме по-интензивно и биехме човека с топка  далеч от полето ни. Имаме много работа, но аз съм доволен от победата", сподели Луис Енрике.