Чисто испанското дерби между Барселона и Атлетико Мадрид на  „Камп Ноу“  бе спечелен с обрат от 0:1 до 2:1 от каталунците.

Фернандо Торес откри резултата за гостите в 25-ата минута, а десет по-късно беше изгонен. 

Със страхотен натиск през второто полувреме Барса успя да обърне хастара на 10 дюшека, а с това да постигне и обрат в резултата с голове на Луис Суарес в 63-ата и 74-ата минута за крайното 2:1.

Мачът започна с две положения за каталунците, но първо Меси в 13-ата и после и Неймар с глава в 18 не бяха точни.

В първия четвъртфинал фаворитите от Барса обаче се изправиха срещу „дюшекчиите“ - тим с непримирим дух, който със сигурност няма да се предаде лесно.

Това се видя много добре в 25-ата минута, когато Фернандо Торес се промуши в центъра на отбраната на каталунците и изведе "дюшекчиите" напред в резултата - 0:.1.

Само 10 минути след това голмайсторът до този момент Торес получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение отзад срещу Бускетс и бе изгонен от немския съдия Феликс Брих.

Барселона така и не успя да се организира до края на първото полувреме и да се възползва от численото си предимство. Опитите на Суарес, Меси и Неймар да измислят нещо по-опасно така и не се оказаха успешни и Атлетико се оттегли на почивка с гол преднина.

Барса се вдигна на сериозен щурм още от началото на второто полувреме и натика десетимата от Атлетико в наказателното им поле. Заредиха се удар след удар, греда на Неймар, задна ножица на Меси и най-накрая Суарес изравни.

Малко щастливо топката стигна до уругваеца и той отблизо изравни в 63-ата минута - 1:1.

Пак Суарес изведе своя Барса напред, осъществявайки пълния обрат в 74-ата минута. Дани Алвес центрира и уругваецът не сбърка за втори път - 2:1.

Барселона продължи да щурмува до края, но крепостта на "дюшекчиите" успя да удържи и до нов гол не се стигна.

Така резултатът 2:1 за Барселона оставя шансове и за двата отбора на реванша на 13 април в Мадрид.

БАРСЕЛОНА - АТЛЕТИКО М 2:1

0:1 Фернандо Торес 25, 1:1 Луис Суарес 63, 2:1 Луис Суарес 74

Съставите:

БАРСЕЛОНА: 1 Тер Стеген, 18 Жорди Алба, 6 Дани Алвес, 3 Жерар Пике, 14 Хавиер Масчерано, 5 Серхио Бускетс, 8 Андрес Иниеста, 4 Иван Ракитич,, 9 Луис Суарес, 11 Неймар, 10 Лионел Меси

АТЛЕТИКО: 13 Ян Облак, 2 Диего Годин, 20 Хуанфран, 19 Лукас Ернандес, 3 Филипе Луис, 6 Коке, 14 Габи, 17 Саул Нигес, 21 Яник Караско, 7 Антоан Гризман, 9 Фернандо Торес.