Старши треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу бе ядосан след пропуснатата победа в първия мач срещу Борусия Дортмунд. Украинците водеха с 2:1 и бяха на път да постигнат добър резултат, но в 87-а минута Матс Хумелс изравни резултата.

Опитният румънски специалист изрази недоволство от грешките на своя отбор в защита, но в същото време поздрави отбора на Юрген Клоп за техния атакуващ стил на игра.

„Жалко е, че не постигнахме нашата цел, която беше да спечелим. Нашият съперник бе много организиран и добре подготвен физически отбор“, заяви Луческу след мача.

„Те играха агресивно и опитаха да атакуват винаги когато е възможно, създавайки ни много проблеми. Не можахме да запазим преднината на два пъти, направихме няколко грешки и това е непростимо.“

„Това е равенство 2:2, но все още имаме работа за вършене и подготовка. Направихме детски грешки и сега трябва да работим здраво. Говорихме много за статичните положения, докато се готвехме за Дортмунд, но те все пак използваха една от големите си сили, за да вкарат“, допълни Луческу.