Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес отдели особено внимание на атмосферата на „Анфийлд”, която очаква на реванша срещу Челси в Шампионската лига във вторник.

„В Челси са наясно, че на „Анфийлд” играят трудно. Знам, те твърдят, че нямат проблем с това, и че вече са преживяли всичко това, но ние сме сигурни, че всъщност представлява проблем за тях.”

„Нашите фенове са специални, това е ясно. Челси знаят защо.”

Преди две години, именно яростната подкрепа от трибуните изигра сериозна роля по пътя на Ливърпул до финала в Шампионската лига, и въпреки негативния резултат от 0:1 от първия мач, Бенитес вярва, че феновете отново ще помогнат.

„Ние можем да използваме спомените от преди две години като предимство, защото знаем какво могат да сътворят привърженици и играчи заедно.”

„Помня, че преди мача през 2005 година, футболистите на Челси говориха много за това, как са готови за атмосферата, която ги чака на „Анфийлд”, но се видя, че не издържаха по време на срещата. За всеки наш съперник е трудно да се подготви да излезе срещу 12 играчи.”

„Нашите привърженици не могат да дават червени картони или дузпи, но те могат да вкарват голове. Харесвам това в тях, защото именно утре те могат да докажат, че са най-добрите в света.”

„Играчите ми също могат да използват позитивните спомени. Ще подходим уверено с мача, но знаем, че Челси са много силен отбор и не можем да си позволим грешки.”

„Те са тим, изграден с много пари, за да печели трофеи. Те похарчиха доста за Шевченко и Балак, защото се целят в Шампионската лига. Сега, когато и Премиършип им се изплъзва, е ясно, че именно тук ще се съсредоточат силите им.”

Бенитес разкри, че е отделил много време, за да обмисли грешките, направени в първия мач.

„Опитваме се да се поучим от тях. Ние обаче сме уверени в себе си, защото имаме огромното преимущество да сме 12 на терена.”

„Няма да изненадаме никого, че ще се опитаме да наложим високо темпо от самото начало, нещо, което не направихме преди седмица. Ако успеем да поддържаме едно ниво през всичките 90 минути – това ще е перфектно.”

„В първия двубой не бяхме на най-доброто си ниво, това бе проблемът, ако сега сме – ще спечелим,” завърши Рафа Бенитес.