Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес отново разпали войната с колегата си от Челси Жозе Моуриньо, само ден преди реванша между двата отбора в Шампионската лига.

Моуриньо избълва доста по адрес на испанеца през уикенд, но в днешната си пресконференция, Бенитес не му остана длъжен. Наставникът на Ливърпул бе обвинен, че е оставил титулярите си да почиват в Премиършип, за да са готови за евромача.

Но според Бенитес, Моуриньо е сторил същото по време на съботния мач с Болтън, завършил 2:2 и почти лишил Челси от титлата.

„Това му решение ще коства титлата на отбора,” заяви Бенитес.

Бенитес засегна и прякова на Моуриньо – „Специалният” с думите: „Тук при нас има много специални хора, това са нашите фенове, които винаги дават сърцето си.”

„Няма нужда да поставяме Челси под допълнително напрежение, тъй като те са достатъчно напрегнати,” продължи испанецът. „Те искат да спечелят всичко, а това е напълно достатъчно като напрежение, за да трябва и аз да добавя нещо. Те знаят какво иска господин Абрамович – титлата или Шампионската лига. Според мен обаче сега те вече се борят за един трофей по-малко, което ще направи приоритет за тях Шампионската лига.”

Жозе Моуриньо разкритикува и феновете на „Анфийлд” през миналата седмица, което накара Бенитес да коментира, че привържениците на Ливърпул не се нуждаят от безплатни знаменца, за да се почувстват част от тълпата: „На „Стамфорд бридж” нашите фенове спечелиха своята битка, въпреки флагчетата в ръцете на „сините”. Нашите фенове бяха там със сърцата си.”