Френският клуб Лил обвини английските фенове за проблемите в сектора за гостуващи по време на мача между северния тим и Манчестър Юнайтед от Шампионската лига.

Според французите привържениците на „червените дяволи” са си подправяли билетите преди мача.

УЕФА започна разследване след инцидентите на „Стад Феликс-Болаерт”, при които фенове от Англия бяха притиснати до десетметрова метална стена.

От Франция обаче отрекоха да носят вина за случилото се, като твърдят, че е имало голям брой фалшиви билети, затова секторът за гости се е претъпкал и това е причинило неприятностите.

Генералният директор на Лил Ксавие Тюло заяви на пресконференция днес: „Ние изпратихме на Манчестър Юн определена квота от билети преди седмици, както правим обикновено. Но английския клуб, вместо да даде билетите на своите привърженици на стадиона, или в автобусите към него, ги раздаде още с получаването им. Ето резултата – някои много добри фалшификатори са успели да вкарат на стадиона и хора, за които реално не е имало място.”

Шефът на охраната на стадиона в Северна Франция, Дамиен Ваноа, побърза да оправдае действията на своите колеги:

„Мисля, че реагирахме добре на ситуацията,” сподели той пред радио RTL. „Не сме си превишили правата в никакъв случай. Нямахме и проблеми с комуникацията. От момента, в който видяхме фенове, опитващи се да нарушат границите, ние реагирахме по правилник. Какво трябваше да си помислим? За нас това е нарушение.”

Ваноа продължи: „Мога да заявя, че никой не пострада при избутването до оградата. Нямаше чак толкова много хора на трибуната. Не беше препълнено.”

УЕФА ще разисква проблема чак на 22 март, повече от две седмици след реваншите.

Манчетър Юн категорично отхвърли твърденията на Лил за фалшиви билети.

Говорител на клуба заяви: „Билетите бяха разпространени 11 дни преди мача. По принцип изпращаме билетите за домакинските си срещи шест седмици предварително и никога не сме имали такива проблеми.”